Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

του Σάκη Μουμτζή
Προχθές αποκαλύφθηκε ακόμα ένα ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχθηκε πως ο Αλέξανδρος Σαμαράς—αδερφός του πρώην πρωθυπουργού—ουδεμία σχέση είχε με την αγορά των μετοχών της κυρίας Μαριάννας Λάτση. Μάλιστα έγιναν γνωστά και τα ονόματα των αγοραστών. 
Μέσα σε λίγες ώρες ο Δ.Τζανακόπουλος—τον οποίον ο Αδωνις Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ως ένα εκ των βασικών πρωταγωνιστών
της σκευωρίας Novartis—εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, αν αυτό σημαίνει κάτι για το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Γιατί ο Δ.Τζανακόπουλος κατέφυγε σε ένα κραυγαλέο ψέμα; Γιατί είπε κάτι που ήταν αναμενόμενο πως θα διαψευδόταν μέσα σε λίγες ώρες, όπως κι έγινε; 
Δύο είναι οι λόγοι. 
Η απόγνωση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να αρθρώσει έναν πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο και το γνωστό μίσος που τρέφουν για τον Αντώνη Σαμαρά. 
Για το πρώτο έχουν γραφτεί πολλά. Αυτοί οι άνθρωποι ανήλθαν στην εξουσία κάτω από ειδικές συνθήκες. Εκμεταλλεύτηκαν τα ποταπότερα ένστικτα μερίδας πολιτών, τα οποία βεβαίως και αυτοί εξέθρεψαν. Σήμερα, στην φάση της μετάβασης προς την κανονικότητα, το μόνο όπλο που έχουν είναι το ψεύδος. Αλλά αυτό πλέον αποκαλύπτεται ταχύτατα. 
Τον Αντώνη Σαμαρά τον μισούν για πολλούς λόγους. 
1.Συνετέλεσε στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που άλλαξε θεαματικά την πορεία των εξελίξεων. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός πρώην πρωθυπουργός που στήριξε τόσο πολύ τον επόμενο πρωθυπουργό της παράταξης του. Δεν έχει ξανασυμβεί. 
2.Είναι γνωστή η θέση του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα. Μια θέση που βρίσκεται κάθετα απέναντι στον εθνομηδενισμό της ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι μόνον. Στο Σκοπιανό, στο προσφυγικό, στα Ελληνοτουρκικά, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Και αυτό πονά.
3. Έτσι προσπάθησαν να τον εμπλέξουν με αστείες κατηγορίες στην υπόθεση Novartis. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος τους. Έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τις  θυρίδες της οικογένειας του, ενώ μπορούσαν κάλλιστα να περιμένουν την επιστροφή τους από το εξωτερικό. Νόμιζαν πως τον ταπείνωναν.
 Η φράση του Αντώνη Σαμαρά «θα σας πάω μέχρι τέλους», κατέστη εμβληματική και δηλωτική των προθέσεων του. Όντως, τους πηγαίνει μέχρι τέλους. 
Διαπαιδαγωγημένοι οι περισσότεροι με τις νοσηρές πρακτικές της κομμουνιστικής Αριστεράς έχουν αποδεχθεί την ύπαρξη της οικογενειακής ευθύνης και την σπίλωση συγγενικών προσώπων.
Και βέβαια, το τελευταίο χαρτί που απέμεινε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόπειρα δημιουργίας εσωκομματικών προβλημάτων στην Νέα Δημοκρατία. Βοηθός σε αυτήν την προσπάθεια και τα έντυπα της Δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, από την μια μεριά υπάρχει ο «ακροδεξιός, εθνικιστής» Σαμαράς και από την άλλη ο «νεοφιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Η ζωή τους έχει διαψεύσει για μια ακόμα φορά και τους διαψεύδει καθημερινά. 
Αντί να ασχολούνται με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων, ας ασχοληθούν με την κάθαρση του κόμματος τους και, το κυριότερο, ας ασχοληθούν με την πολιτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας