Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δήλωση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη: «Εφάπαξ η καταβολή των αναδρομικών συντάξεων.»

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, η Κυβέρνηση βάζει τέλος στην αγωνία περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών τους.   
Με την απόφαση αυτή, η
Κυβέρνηση καλύπτει όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές, αφού η ρύθμιση είναι οριζόντια. Περιλαμβάνει, δηλαδή, όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά. 
Σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 1,4 δις ευρώ.
 
Περαιτέρω, η Κυβέρνηση στήριξε και πρόκειται να στηρίξει εκ νέου τους συμπολίτες μας, ανέργους, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ιδίως στο εμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό, που είδαν κατακόρυφη πτώση των εσόδων και των αποδοχών τους λόγω της πανδημίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η 13η σύνταξη που δόθηκε σε όλους απο την προηγούμενη κυβέρνηση κοστίζει 1,3 δισ. ευρώ, όσο ακριβώς και τα κουρεμένα "αναδρομικά" που θα δώσει η Ν.Δ. σε πολύ λιγοτερους συνταξιούχους, η οποία, Ν.Δ, τα είχε κόψει το 2012 μαζί με το τότε ΠΑΣΟΚ...

Το Προφίλ μας