Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο απολογισμός και το βίντεο της δράσης «Οι Συν-Κινήσεις ενός Ταξιδιού-δημιουργία τοιχογραφίας», του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης


Το βίντεο παρουσιάζει τη διαδικασία της δημιουργίας μιας τοιχογραφίας στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Κοζάνης.
Το έργο φέρει τον τίτλο «Οι Συν-Κινήσεις ενός Ταξιδιού» και το περιεχόμενό του αποτελεί παράγωγο των ιστοριών που αφηγήθηκαν μέσω της κίνησης και του χορού τα μέλη της Διαπολιτισμικής Ομάδας Εφήβων Χοροθεραπείας (Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιανής Κοζάνης). Η κίνηση έγινε εικόνα μέσω της φωτογραφίας και της ζωγραφικής
και οι εικόνες ταξίδεψαν μέσα σε μία βαλίτσα στα μέλη του Εφηβικού Τμήματος της Ομάδας Ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, τα οποία αρχικά δημιούργησαν ένα προσχέδιο και στη συνέχεια την τοιχογραφία στο πλαίσιο του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης.
Δείτε το βίντεο από τη δημιουργία της τοιχογραφίας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=1i3YXyFQhY4
Τα ονόματα των παιδιών της ομάδας ζωγραφικής: Γιώργος Βλάχος, Βασιλική Κουτλιάμπα, Άννα Ζίγκου, Μαριάνθη Ζίγκου, Ελένη Κρομμύδα, Γεωργία Κουκάλη. Δασκάλα: Σταυρούλα Βλάχου.
Στη διαδικασία δημιουργίας της τοιχογραφίας συμμετείχαν, επίσης, η Δέσποινα Κουλετσου και η Βαιτσα Βλάχου.
Τα παιδιά της ομάδας χοροθεραπείας: Lipu, Santo Khan, Noman Nomi, Rezwan Shakib, Sheroz Chabal, Αλεξάνδρα, Ερίσα, Nabeel (Διερμηνέας)
Λήψεις: Μηνάς Θεοδωράκης / Δέσποινα Κουλέτσου
Επιμέλεια βίντεο: Μηνάς Θεοδωράκης
Μουσική βίντεο: Bachar Mar Khalife – Ya Nas
Ευχαριστούμε το Δήμο Κοζάνης για την παραχώρηση της άδειας δημιουργίας της τοιχογραφίας στο συγκεκριμένο χώρο και την Τοπική Κοινότητα Κοζάνης για τη δωρεά των χρωμάτων και των υλικών που χρειάστηκαν για τη δημιουργία της τοιχογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας