Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό -Μπορεί να μολυνθούν, να μεταδώσουν τον ιό, να πεθάνουν

Οι νέοι «δεν είναι άτρωτοι» απέναντι στον κορωνοϊό και πρέπει να τηρούν τις ίδιες προφυλάξεις με τον υπόλοιπο πληθυσμό για να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους άλλους, επανέλαβε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Το είπαμε και το ξαναλέμε: οι νέοι μπορεί να μολυνθούν, οι νέοι μπορεί να πεθάνουν, οι νέοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό», τόνισε ο Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Φαίνεται ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες οφείλεται εν μέρει στους νέους που δεν προφυλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο», παρατήρησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

ΠΟΥ: Τα κλαμπ ενισχύουν τη μετάδοση του ιού
Τα κέντρα διασκέδασης, κυρίως τα νάιτκλαμπ, είναι παράγοντες που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού, τόνισε από την πλευρά της η Μαρία Βαν Κέρκχοβ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ. Ο Δρ Τέντρος επέμεινε ότι οι νέοι θα έπρεπε να είναι «στην πρωτοπορία της αλλαγής» συμπεριφοράς που επιτάσσει η πανδημία: να τηρούν τις αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια, να φορούν μάσκα σε συνθήκες συνωστισμού.
Κατά κύριο λόγο, σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντοπιστεί εστίες του νέου κορωνοϊού σε περιοχές όπου οι νέοι, κάνοντας διακοπές, συχνάζουν σε μπαρ ή οργανώνουν υπαίθρια πάρτι σε παραλίες. Στον Καναδά, οι νέοι κάτω των 39 ετών αποτελούν πλέον την πλειονότητα των κρουσμάτων.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας