Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Δήμος Κοζάνης: Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών

Ο   Δήμος  Κοζάνης στo πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τις δασικές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και έχοντας ως γνώμονα την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πυρκαγιάς, ανακοινώνει τα εξής προληπτικά μέτρα :
-          Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα
και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
-          Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα .
-          Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
-          Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση .
-          Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
-          Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές υψηλού κινδύνου .
-          Μην εναποθέτετε κλαδιά και κλαδέματα δίπλα από τους κάδους των απορριμμάτων.
-          Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

Ειδικότερα :
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο  94 του Ν.3852/2010, οι Δήμοι έχουν την μέριμνα σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού , από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές  οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, καθώς και την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.

Για κάθε επικοινωνία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας,  καλείτε στο  τηλέφωνο  2461350454 εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης στο κινητό 6945335685.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας