Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων για επέκταση και αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού, προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
"Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων έως 14-08-2020.
Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της Περιφέρειας, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Λοιποί φορείς καθ' αρμοδιότητα.
Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης θα ενισχυθούν παρεμβάσεις που αφορούν υποδομές συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής νερού, με ειδική μέριμνα στις αστικές περιοχές και στις προβληματικές περιοχές (π.χ. ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος όπου υπάρχει έλλειψη νερού και αύξηση ζήτησης κατά την τουριστική περίοδο) και λοιπές δράσεις και έργα διασφάλισης της ποιότητας του νερού που προορίζεται για πόσιμο. Κατά προτεραιότητα αντιμετωπίζονται περιοχές που δε διαθέτουν δίκτυα ύδρευσης καθώς επίσης και περιοχές που αντιμετωπίζουν ζητήματα ποιότητας νερού που αφορούν θέματα δημόσιας υγείας.
Στη συγκεκριμένη Πρόσκληση δεν συμπεριλαμβάνονται πράξεις που δύνανται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Αξιοποίησης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 - «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας