Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Πέθανε ιερέας από την Ξάνθη -Στους 203 οι νεκροί από την πανδημία

 Την είδηση ενός ακόμη θανάτου από τον κορωνοϊό στη χώρα, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ της Ξάνθης.
Σύμφωνα με τα xanthinea.gr και xanthinews.gr, πρόκειται για έναν 71 ετών ιερέα από τη Μορσίνη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν εδώ και 3 εβδομάδες στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.
Ο ιερέας, είναι ο 18ος θάνατος από τον κορωνοϊό που διαπιστώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Ο τελευταίος θάνατος είχε σημειωθεί στις 20 Ιουνίου 2020 και ήταν μια γυναίκα 66 ετών από τον Εχίνο. Οι ακτινογραφία των υπόλοιπων θανάτων από τον κορωνοϊό στον Νομό Ξάνθης σκιαγραφείται ως εξής:

    13 στην ορεινή περιοχή (4 άνδρες και 9 γυναίκες)
    2 στην Ξάνθη (άνδρες)
    1 στον Τόπειρο (γυναίκα)
    1 Στρατιωτικός (άνδρας)

Νέα μέτρα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 429.
Αναλυτικά το tweet της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει:

Από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό. Φοράμε μάσκα για να αποτρέψουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και μένουμε ασφαλείς!
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας