Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ηρθε το δεύτερο κύμα κορωνοϊού; Συναγερμός στην Ευρώπη για την απότομη αύξηση κρουσμάτων -Τα ανησυχητικά διαγράμματα

Συναγερμός έχει σημάνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη υπό τον φόβο ενός άμεσου δεύτερου κύματος κορωνοϊού.
Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, με την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει φέρει κύμα ανησυχίας με πολλές από τις χώρες να επανεξετάζουν τα μέτρα που έχουν λάβει για τον κορωνοϊό. Για την Ελλάδα, χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους.

Γερμανία

Το ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ενώ επανέφερε τα τεστ για τους τουρίστες που επιστρέφουν από χώρες που χαρακτηρίζονται ως υψηλού ρίσκου.

«Ο μέσος όρος των καθημερινών νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει αυξηθεί σε 557 εδώ και μία εβδομάδα στην Γερμανία, την ώρα που βρισκόταν κάτω από το όριο των 350 στα μέσα του Ιουλίου», ανακοινώθηκε χθες.

Σήμερα τα κρούσματα στη Γερμανία σημείωσαν νέα μικρή άνοδο, φθάνοντας τα 684 νέα κρούσματα μόλυνσης, ενώ καταγράφησαν και έξι θάνατοι. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν ανακοινωθεί τέσσερις θάνατοι και 633 κρούσματα.
Με τα τελευταία δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, ανέρχεται πλέον σε 9.128 νεκρούς επί συνόλου 206.926 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.
Βέλγιο

Το Βέλγιο επέβαλε πιο αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, μετά και την εκεί έκρηξη κρουσμάτων.

Μετά από μια απότομη μείωση των λοιμώξεων από κορωνοϊό το Βέλγιο γνώρισε μια αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 71% από τις 17 έως τις 23 Ιουλίου σε σύγκριση με τις προηγούμενες 7 ημέρες, με το 47% των περιπτώσεων να εντοπίζονται στην επαρχία της Αμβέρσας. Στην περιοχή αυτή τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν τον τελευταίο καιρό κατά 500%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε επίσης πολύ στην υπόλοιπη χώρα, με κατά μέσο όρο 279 νέα καθημερινά κρούσματα και αύξηση 30% στον αριθμό των ατόμων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο.
Γαλλία

Η Γαλλία περνά δύσκολες μέρες καταγράφοντας πάνω από 1.000 κρούσματα ημερησίως.

Η Γαλλία ζητά από τις επιχειρήσεις να φτιάξουν ένα απόθεμα μασκών για 10 εβδομάδες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια πιθανή επανεμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τις 20 Ιουλίου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα καταστήματα και τους εσωτερικούς χώρους.

Το R0 στη Γαλλία αυξήθηκε το περασμένο Σάββατο στο 1,3 χτυπώντας καμπανάκια συναγερμού.

«Έχουμε ακυρώσει μεγάλο μέρος της προόδου που είχαμε σημειώσει τις πρώτες εβδομάδες της χαλάρωσης», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.
Ισπανία

Η Ισπανία, από την άλλη κατέγραψε μια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Καταλονία, η οποία οδήγησε σε lockdown ολόκληρη την περιοχή. Χθες σε ολόκληρη την Ισπανία κατεγγράφησαν 905 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Βρετανία

Εντωμεταξύ, στη βρετανία επεκτείνονται τα τοπικά lockdowns, ενώ η χώρα πήρε την απόφαση να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα όσοι έρχονται από την Ισπανία, με τον Μπόρις Τζόνσον να μιλά, αναφερόμενος στα στοιχεία από την Ευρώπη, για σημάδια ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Στη Βρετανία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες 7 ημέρες κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 700, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών εβδομάδων. Χθες ανακοινώθηκαν 581 κρούσματα σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (445 κρούσματα). Η Βρετανία κατέγραψε χθες 119 θανάτους.
Αυστρία

Αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται και στην Αυστρία, με μια μικρή πόλη να μπαίνει σε καραντίνα και να επιβάλεται η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως και στην Ελλάδα.
Τα γραφήματα για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Χαρακτηριστικά για την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημέρων σε χώρες της Ευρώπης είναι και τα γραφήματα του Euronews.





Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας