Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Χιονία Ανδρεάδου, υποψήφια Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή πιστεύω ότι είναι η χειρότερη Δημοτική Αρχή που έχει περάσει από το δήμο μας»- α μέρος

από το Kozan.gr
Στα δομικά προβλήματα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, τη στήριξη του συνδυασμού της από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την δημιουργία ενός ενιαίου συνδυασμού της κεντροαριστεράς, αναφέρθηκε η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Όταν το όραμα γίνεται έργο», Χιονία Ανδρεάδου, στην συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο kozan.gr.
Η κ. Ανδρεάδου υπογραμμίζει πως «υπάρχουν αξιολογότατα άτομα, από όλους τους πολιτικούς χώρους (δεξιά, αριστερά, κεντροαριστερά), που πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν το όραμα που θέλω για τον τόπο μου», ενώ αναφερόμενη στις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου επεσήμανε πως «η περιοχή διαθέτει έναν πανέμορφο ορεινό όγκο, μια πανέμορφη λίμνη, τα οποία εάν αξιοποιηθούν όπως πρέπει […] και αν ασχοληθούμε όλοι με ζήλο, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε στην περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει».


Ερωτώμενη για το ζήτημα της δημιουργίας ενός συνδυασμού που θα συνένωνε δυνάμεις από τον χώρο της κεντροαριστεράς, η επικεφαλής του συνδυασμού «Όταν το όραμα γίνεται έργο», τόνισε πως «το θέμα είναι δυστυχώς ότι όλοι μας, και κάποιοι λίγο περισσότερο, θεωρούν ότι έξω από τον εαυτό μας δεν αξίζει και δεν μπορεί να ηγηθεί κάποιος άλλος.», αναφέροντας πως το ζήτημα που προέκυψε στις συναντήσεις ήταν ποιος θα ηγηθεί του συνδυασμού.
Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης της κ. Ανδρεάδου.
Ν.Χ.: Πως αξιολογείτε την λειτουργία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού την τελευταία τετραετία; Ποιες οι αστοχίες στη διαχείριση από την Δημοτική Αρχή;
Χ.Α.: Την αξιολογώ κάτω του μηδενός. Πιστεύω ότι είναι η χειρότερη Δημοτική Αρχή που έχει περάσει από το δήμο μας και θεωρώ πως έχουν γίνει πάρα πολλές αστοχίες τόσο σε θέματα διοίκησης, όσο σε ζητήματα διαχείρισης αλλά και επίλυσης προβλημάτων, είτε της καθημερινότητας είτε άλλων μεγαλύτερων προβλημάτων της περιοχής μας. Όλα αυτά φάνηκαν σε πολύ έντονο βαθμό τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία που είχαμε με την Δημοτική Αρχή να είναι για μία ακόμη φορά ανύπαρκτη.
Ν.Χ.: Επειδή το ζήτημα των οικονομικών είναι μείζον για το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, έχετε υλοποιήσει κάποιο πλάνο για την οικονομική διαχείριση; Ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να ορθοποδήσει;
Χ.Α.: Βεβαίως και υπάρχει πλάνο για τα οικονομικά. Μην ξεχνάμε ότι έχω περάσει και από τα οικονομικά του δήμου. Υπηρετώ τριάντα έτη στο δήμο και έχω ασχοληθεί με όλα τα αντικείμενα. Οικονομικά, δημοτολόγια, ληξιαρχείο, ΚΑΠΗ, Νομικά Πρόσωπα, οπότε έχω μία σφαιρική και πλήρη εικόνα όλων των τμημάτων. Πιστεύω ότι άνετα μπορούν να δρομολογηθούν τα οικονομικά του δήμου, χωρίς να κάνουμε αυτό που κάνει η παρούσα Δημοτική Αρχή, να επιβαρύνουμε δηλαδή τους δημότες με τέλη, και ξανά τέλη και αυξήσεις των τελών. Πιστεύω ότι με σωστή οικονομική διαχείριση και σωστή καταγραφή όλων των εσόδων, έγκαιρα και στο χρόνο που πρέπει -και στην βεβαίωση αλλά και στην είσπραξή τους- θα έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα.
Ν.Χ.: Από τα δομικά ζητήματα στην λειτουργία των δήμων παράλληλα με την οικονομική διαχείριση, είναι τα ζητήματα της καθημερινότητας. Μιας και είναι επίκαιρο το ζήτημα του αποχιονισμού λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά υπάρχουν και ζητήματα που χρήζουν διαχείρισης όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων για παράδειγμα, υπάρχει κάποιο πλάνο του συνδυασμού στα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας;
Χ.Α.: Προσωπικά θεωρώ -με την εμπειρία των αυτοδιοικητικών από την πλευρά της υπαλλήλου- πως είναι απαξίωση και κατάντια να μιλάμε το 2019 για θέματα καθημερινότητας, γιατί αυτά τα ζητήματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην ατζέντα του επόμενου δημάρχου. Δυστυχώς όμως αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στο δικό μας δήμο. Σίγουρα θα δώσουμε βαρύτητα ως συνδυασμός στα καθημερινά προβλήματα, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων, του νερού, των γεωργών μας, των κτηνοτρόφων… Και υπάρχει πλάνο που αν οι δημότες μάς δώσουν την ευκαιρία, θα αποδείξουμε στο πρώτο τρίμηνο ότι αυτά τα προβλήματα στο δήμο μας δεν θα υπάρχουν.
Ν.Χ.: Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού διαθέτει φυσικό κάλλος και έχει δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε εάν έχετε κάποιο αναπτυξιακό πλάνο. Ποιο είναι το όραμα σας;
Χ.Α.: Βεβαίως. Για να προβάλλεις έναν δήμο και για να τον αναπτύξεις δεν αρκούν τα βεβαιωτικά έσοδα και τα στάνταρ δεδομένα. Για να αναπτύξεις έναν δήμο, να τον αξιοποιήσεις και να τον κάνεις στολίδι της περιοχής, πρέπει να μιλήσουμε για αναπτυξιακά προγράμματα. Σίγουρα έχουμε πρόγραμμα. Η περιοχή διαθέτει έναν πανέμορφο ορεινό όγκο, μια πανέμορφη λίμνη, τα οποία εάν αξιοποιηθούν όπως πρέπει μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ –γιατί προγράμματα “τρέχουν” πάρα πολλά- και αν ασχοληθούμε όλοι με ζήλο, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε στην περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει.
Ν.Χ.: Είχατε παραβρεθεί στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους υποψήφιους δημάρχους. Γιατί δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια δημιουργίας ενός ενιαίου συνδυασμού της κεντροαριστεράς, καθώς είστε αρκετοί υποψήφιοι από τον ίδιο χώρο και μία ένωση όλων των “δυνάμεων”, θα συσπείρωνε τους ψηφοφόρους.
Χ.Α.: Έχετε απόλυτο δίκιο. Ο χώρος στον οποίο ανήκω έκανε μία προσπάθεια να μπορέσουμε να βρούμε όλοι οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς ,όπως λέτε, μια κοινή συνισταμένη. Δυστυχώς όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης σε αυτό, και εγώ από τη στιγμή που μετέχω σε αυτές τις διαδικασίες. Το θέμα είναι δυστυχώς ότι όλοι μας, και κάποιοι λίγο περισσότερο, θεωρούν ότι έξω από τον εαυτό μας δεν αξίζει και δεν μπορεί να ηγηθεί κάποιος άλλος.
Ν.Χ.: Το ζήτημα ήταν δηλαδή ποιος θα ηγηθεί του συνδυασμού;
Χ.Α.: Ακριβώς.
Ν.Χ.: Εσείς οπισθοχωρήσατε;
Εγώ ναι. Στην αρχή στις δύο συναντήσεις ναι. Οπισθοχώρησα κάτω από την ομπρέλα μιας κοινής αποδοχής. Αλλά όποτε λυνόταν ένα θέμα, την επόμενη προέκυπτε κάτι καινούριο, οπότε είπα ως εδώ. Θεωρώ βεβαίως και υποστηρίζω ότι εγώ ανήκω στον συγκεκριμένο χώρο και πιστεύω ότι έχω ένα προβάδισμα παραπάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Ν.Χ.: Καθώς προέρχεστε από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, επιζητάτε την στήριξη του κόμματος ή θα κατέλθετε ως ανεξάρτητη;
Χ.Α.: Εγώ το δήλωσα από την αρχή ότι κατεβαίνω σαν ανεξάρτητη και ο λόγος είναι αυτό που υποστηρίζω εδώ και χρόνια, ότι στα τοπικά δεν πρέπει να κάνουμε σημαία τα κόμματα και τα χρώματα. Υπάρχουν αξιολογότατα άτομα, από όλους τους πολιτικούς χώρους (δεξιά, αριστερά, κεντροαριστερά), που πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν το όραμα που θέλω για τον τόπο μου. Δεν θεωρώ ότι όλοι οι Συριζαίοι είμαστε καλοί, και όλοι οι δεξιοί είμαστε κακοί. Αυτό προσπαθώ να κάνω. και μέχρι αυτή τη στιγμή σεβάστηκα το χώρο, καθώς και η αρχή του κόμματος ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε συναντήσεις για να φέρουμε το ποθητό αποτέλεσμα. Βλέποντας ότι παρόλη την ανοχή μου δεν καταφέραμε κάτι πάνω σε αυτόν τον τομέα, αποφάσισα να δηλώσω ότι κατεβαίνω στις εκλογές με ή χωρίς της στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι και να γίνει, εγώ θα το σεβαστώ.
Νατάσα Χατζηγεωργίου

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη σοβαρή υποψήφια από όλους και η μόνη που μπορεί να δουλέψει για τον τοπο ΧΙΟΝΙΑ δυνατα

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο που έβαλες στην θέση του τον καραγκιόζη Δήμαρχο μας ενώ όλοι οι άλλοι συνυποψηφιοι και μη σφυρίζουν αδιάφορα και τον αφήνουν να αλωνίζει, εχεις την ψήφο μου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Από της υποψηφιότητες που ξέρουν καλα τι θα πει δημαρχείο! Χιόνια συνεργασία με Βασιλη ώστε να πέσει το γεφύρι της Άρτας και να είστε δήμαρχοι! Αλλιώς βλέπω να βγαίνει ο Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 8.12:Ένας είναι Δήμαρχος όχι δύο.

Ανώνυμος είπε...

Τι να προτοθυμηθεις με τα τόσα τραγελαφικά σε αυτό τον Δήμο, τι απέγιναν οι αιτήσεις για τις Γερμανικέσ αποζημειώσεις ? μάλιστα οι πολίτες πληρώνανε και 3.000 δρχ τότε και τα χρείματα που πηγαίνανε ? Διαφάνεια μεγάλη βλέπεις .... Συνεχίζετε στο Βμέρος

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την δημοτική αρχή απλά να το βουλώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Χιονία δεν μπορω να πω ότι σε γνωριζω και πολύ καλα, ολα τα χρονια παντως το ονιμα σου ηταν παντα στην επικαιροτητα της μικρης μας κοινωνιας για τους αλφα χ ψ λογους.Επειδη στηριξα αυτην της δημοτικη αρχη και ζωντας απο κοντα ολα αυτα που διαδραματιστηκαν στο προσωπο σου και τον πολεμο που δεχτηκες, οφειλω να σου πω ότι θαυμασα το θαρρος σου που μονη σου και χωρις δευτερη σκεψη ταβαλες με τα θερια και νικησες. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ και θα σε στηριξω με ολες μου τις δυναμεις

Ανώνυμος είπε...

Ρε
παιδιά πολύ διαφήμιση για την κ.Χιονια στο κάτω κάτω της γραφής και η κ.Χιονια από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και αν χρειαστεί ακόμα και στη ΝΔ θα τη δούμε αρκεί να πάρει και αυτήν μια καρέκλα τόσα χρόνια τα γνωρίζει καλά όπως και πολλοί άλλοι εγώ λέω νέα άτομα μακριά από κόμματα για να δούμε μια καλή πορεία του Δήμου μας αρκετά με όλους που καθόταν και χορτάσανε από τα κόμματα που έτρεχαν από πίσω

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία συνέντευξη. Μπράβο σου. Εσύ μας αξιζεις.

Ανώνυμος είπε...

Απορία. . Εσείς που σχολιάζετε την γνωρίζετε;
Μένετε σέρβια θέλω να πω;

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΒΡΕΣ ΑΠΟ ΒΙΤΣΙΟ

Το Προφίλ μας