Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: άστατος...

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

«Περί σοφίας ο λόγος» Το 2ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία. Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 18.00.

Τα αφιερώματα στη φιλοσοφία που επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Γερούση Ελένη, εκπαιδευτικός και διδάκτορας φιλοσοφίας του ΑΠΘ, συνεχίζονται στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, αυτή την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2019, στις 18.00.
Στη δεύτερη εκδήλωση, θα γίνει μια βασική προσέγγιση των σημαντικότερων ερωτημάτων που θέτει η Ηθική Φιλοσοφία ήδη από την αρχαιότητα. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στην ηθική φιλοσοφία των Προσωκρατικών, των Σοφιστών, του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Παράλληλα, θα αναδειχθεί η σημασία και η επικαιρότητα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.
Επισημαίνεται ότι για να παρακολουθήσει κάποιος αυτά τα αφιερώματα δεν απαιτείται προηγούμενη εξοικείωση με τον φιλοσοφικό στοχασμό. Ακόμη, μπορεί να επιλέξει ποια θεματική ενότητα θα παρακολουθήσει καθώς κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής.
Υπενθυμίζεται το περιεχόμενο των επόμενων δύο συναντήσεων:
-          Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου: Ηθική Φιλοσοφία ΙΙ: Κυνικοί- Επικούρειοι-Στωικοί
-          Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου: Ηθική Φιλοσοφία ΙΙΙ: Καντ -Ωφελιμισμός - Σύγχρονες θεωρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας