Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Προεδρείου της Οργάνωσης στις 27 Ιανουαρίου, στο Σάντο Ντομίνγκο έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος:

«Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί ευκαιρία να κατανοήσουμε πως οι προκαταλήψεις, οι διακρίσεις και το μίσος δημιούργησαν το έδαφος για το Ολοκαύτωμα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία, οι σύμμαχοι και οι συνεργοί της. Ένα έγκλημα που οδήγησε στην εξολόθρευση εκατομμυρίων Εβραίων και άλλων μειονοτήτων.
Αναλογιζόμενοι, αυτή τη μαύρη σελίδα της Ευρωπαϊκής ιστορίας, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο επικίνδυνη είναι σήμερα η άνοδος του αντισημιτισμού και των εγκλημάτων μίσους που γίνονται με πρόσχημα τη διαφορετική θρησκεία, ή την εθνική προέλευση σε πολλές χώρες του κόσμου.
Έχοντας συνείδηση και του δικού μας μεριδίου ευθύνης, στεκόμαστε απέναντι στους νέο-φασίστες που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε τον αναθεωρητισμό. Πιο συγκεκριμένα, ως προοδευτικά πολιτικά κόμματα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αδιαφορία την υποκίνηση ή πραγματοποίηση βίαιων πράξεων ενάντια σε άτομα ή κοινότητες λόγω διαφορετικής θρησκείας ή εθνότητας. Από μας εξαρτάται, με ζωντανή τη μνήμη της ιστορίας, να υπερασπιστούμε τις αξίες μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας