Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

JOUR FIXE Το καλλιτεχνικό ραντεβού μας πάντα ημέρα Τρίτη

«Πολιτική και Πολιτικοί στον Αριστοφάνη»
Λογοτεχνικό αναλόγιο στη Βιβλιοθήκη
Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20.00
Το λογοτεχνικό μας αναλόγιο συνεχίζεται,  στο πατάρι του αναγνωστηρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στις 20.00.
Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη παίρνει ο κ. Θωμάς Κόμπος, που μελέτησε και ετοίμασε την ιδέα «Πολιτική και Πολιτικοί στον Αριστοφάνη» και θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα αυτού του αναλογίου.
Το «Πολιτική και Πολιτικοί στον Αριστοφάνη» φιλοδοξεί να παρουσιάσει τον «πολιτικό» Αριστοφάνη, ο οποίος στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής του. Φιλοπόλεμοι
δημαγωγοί, ξεδιάντροποι συκοφάντες, επιτήδειοι δικομανείς, ανίσχυρα θεσμικά όργανα και ένας Δήμος που έχει χάσει το δρόμο του. Η λύση για τον Αριστοφάνη είναι μία. Η αφύπνιση του λαού, μέσα από την ανελέητη σάτιρα.
Έτσι, η κατάντια της πολιτικής ζωής στην Αθήνα της εποχής αποτυπώνεται σκωπτικά σε κάποιες από τις σημαντικότερες κωμωδίες του. Μέσα από αυτές ξεπηδούν οι, πάντα επίκαιρες, καρικατούρες του λαοπλάνου πολιτικού και του κουτοπόνηρου πολίτη, που εθελοτυφλούν απέναντι στα πραγματικά προβλήματα και φροντίζουν μόνο για το συμφέρον τους. Αξίζει λοιπόν να αναρωτηθεί κανείς. Πόσο έχουν αλλάξει άραγε τα πράγματα από τότε;
Στην αφήγηση και την απόδοση των κειμένων θα είναι οι Κώστας Κοζικόπουλος και Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης.
Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20.00
Στο πατάρι του αναγνωστηρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας