Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Έντονο το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων και στην Κοζάνη

Τι δηλώνει η αντιπρόεδρος του ΦΣ, Έλλη Λαμπρέτσα

Έντονο είναι το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων και στην Κοζάνη και ο Σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του kozani.tv.

Οι ελλείψεις στο νόμο αφορούν βασικές κατηγορίες φαρμάκων, και μάλιστα χρόνιων παθήσεων, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, τα φάρμακα για το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα κ.ά. Το αποτέλεσμα είναι οι φαρμακοποιοί να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται.


Η Έλλη Λαμπρέτσα, αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Κοζάνης, δήλωσε ότι είναι καθημερινό φαινόμενο πια για κάθε φαρμακοποιό να ψάχνει να βρει φάρμακα που είναι σε έλλειψη. Σύμφωνα με την ίδια, πέρα από τα φάρμακα χρόνιων παθήσεων, υπάρχει πρόβλημα και με κάποια αντιβιοτικά και παιδικά εμβόλια, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις φαρμάκων που σταμάτησαν να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, καθώς ήταν ασύμφορο για την εταιρεία εισαγωγής, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών.

Η κ. Λαμπρέτσα ζητάει την κατανόηση του κοινού, καθώς ΕΟΦ και φαρμακοποιοί προσπαθούν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Προτείνει δε στους χρόνια πάσχοντες να συζητήσουν με το γιατρό τους την αλλαγή της αγωγής τους, αναγνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολο ή εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις.

https://www.farmakeutikoskosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας