Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, τη Δευτέρα 28/1/2019, αποφασίστηκε η σύσταση νέας οργανικής μονάδας με 16 θέσεις τακτικό προσωπικό, που αφορά τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Σήμερα οι εργαζόμενοι είναι 15, ενώ το 2010 ήταν 17. Εδώ και 16 χρόνια οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»
ήταν σε ομηρία, αφού κάθε χρόνο ζούσαν με την αγωνία και την ανασφάλεια αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα και αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις
Με τον επίμονο και συνεχή αγώνα, έχουν έστω και με προϋποθέσεις, αυτή την εξέλιξη. Πρέπει να δώσει δύναμη στους εργαζόμενους. Βάζει στη θέση τους, όλους αυτούς που έλεγαν «δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες», «καθίστε στα αυγά σας», δείχνει ότι οι μόνοι πραγματικά χαμένοι αγώνες, είναι αυτοί που δεν έγιναν. Συμπαραστάτες στον αγώνα τους είχαν το ΠΑ.ΜΕ. και το ταξικό σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους 5 εκλεγμένους κομμουνιστές δημάρχους και τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε., το Κ.Κ.Ε. με πολλές επίκαιρες ερωτήσεις στη βουλή ανέδειξε το θέμα.
Η μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι» είναι ο μοναδικός δρόμος που διασφαλίζει τόσο το δικαίωμα στη δουλειά για τους εργαζόμενους, όσο και την απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών. Παράλληλα στέκεται εμπόδιο στην είσοδο αντιδραστικών αλλαγών, που με την απαξίωση των υποδομών λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουν στόχο να δοθούν βορά σε επενδύσεις του «επιχειρείν» αλλά και στην είσοδο των «θεσμών» της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας στις κοινωνικές δομές, θεσμοί άρρηκτα συνδεδεμένοι με την εμπορευματοποίηση τους.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» μέσω συμμετοχής τους σε προκήρυξη. Υπάρχει το αρνητικό παράδειγμα των συμβασιούχων παρατασιούχων στο δήμο Εορδαίας, από του 34 συμβασιούχους, μόλις 4 προσλήφθηκαν από το διαγωνισμό.
Με την τροπολογία παγιώνεται η έλλειψη προσωπικού που ήδη υπάρχει, εφόσον οι θέσεις που δημιουργούνται στην προκήρυξη που θα εκδοθεί, θα είναι όσες και οι εργαζόμενοι σήμερα, δηλαδή θέσεις που υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών. Παράλληλα αφήνεται ανοιχτό σε δήμους που το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο μέλλον, να χρηματοδοτηθεί με πόρους των ιδίων Ο.Τ.Α., δηλαδή χωρίς χρηματοδότηση όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
Κανένας εφησυχασμός από την πλευρά των εργαζομένων!
Καλούμε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να ξεχωρίσουν αυτούς που ήταν πραγματικά δίπλα τους. Να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία και να ενισχύσουν τις δυνάμεις στις επικείμενες εκλογές που στάθηκαν στο πλευρό τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Μόνο με τη συμπόρευση με αυτές τις δυνάμεις έχουν να ελπίζουν σε μια ζωή με δικαιώματα, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας