Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Χωρίς σχολικό λεωφορείο ο παιδικός σταθμός της Καισαρειάς – Ακατάλληλο για τη μεταφορά των παιδιών λέει ο Δήμος Κοζάνης

Διαμαρτυρία στο KOZANILIFE.GR, εκφράζουν οι γονείς της Καισαρειάς και των γύρω περιοχών για το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και έχουν μείνει χωρίς σχολικό λεωφορείο τα παιδιά τους.
Το σχολικό λεωφορείο της Καισαρειάς, εξυπηρετεί τις περιοχές Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη, Κήπο και κάποιες φορές όταν υπάρχουν παιδιά και την περιοχή της Μηλιάς και του Σπάρτου.
Όπως αναφέρουν οι γονείς στο KOZANILIFE.GR, περισσότερο από ένα μήνα το σχολικό λεωφορείο δεν εξυπηρετεί την ανάγκη της μεταφοράς των παιδιών τους στον κρατικό παιδικό σταθμό της Καισαρειάς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι και τα παιδιά.

Πριν από τις γιορτές αναφέρουν οι γονείς ότι το σχολικό λεωφορείο εξυπηρετούσε τη μεταφορά των παιδιών τους σποραδικά, ενώ μετά τις γιορτές η μεταφορά δεν γίνεται καθόλου.
Το σχολικό λεωφορείο της Καισαρειάς δεν φαίνεται να πληρεί τις προδιαγραφές για να γίνεται με ασφάλεια η μεταφορά των παιδιών, αφού κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να υπογράψει τον μηχανολογικό έλεγχο, όπως έχουν αναφέρει στους γονείς οι αρμόδιοι.
Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των γονέων με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης κ. Γιώργο Σιαμπανόπουλο, όπου από μέρους τους έχουν εκφράσει τη διάθεση να λυθεί το ζήτημα, χωρίς όμως να μπορούν να εγγυηθούν ακριβώς το χρονικό διάστημα που απαιτείται.
Έπειτα από επικοινωνία του KOZANILIFE.GR, με τον κ. Γ. Σιαμπανόπουλο, ο ίδιος δήλωσε:
«Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που δεν μπορούμε να πάρουμε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο και να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των παιδιών. Το σχολικό λεωφορείο δεν είναι ασφαλές για τη μεταφορά των παιδιών, έχει τεχνικά ζητήματα. Ήδη βρισκόμαστε στη διερεύνηση άμεσης λύσης, θα πρέπει να είμαστε όμως ειλικρινής, είναι διαδικασίες που είναι χρονοβόρες. Αυτό που προέχει βέβαια είναι η ασφαλή μετακίνηση των παιδιών».
Όπως συμπληρώνουν οι γονείς, σχεδόν κάθε χρόνο προκύπτει το ίδιο πρόβλημα που τους δένει τα χέρια, ενώ οι ίδιοι έχουν αιτηθεί κατά το διάστημα που δεν γίνεται η μεταφορά των παιδιών τους, να υπάρξει η σχετική έκπτωση.
Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας