Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ: Το χθεσινό Eurogroup συνιστά στρατηγική ήττα με σοβαρές ηθικές διαστάσεις

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Η ψύχραιμη και προσεκτική μελέτη της απόφασης του χθεσινού Eurogroup, ακυρώνει πλήρως το πιο πρόσφατο ιδεολόγημα του κ. Τσίπρα ότι αυτός θα μας βγάλει από την κρίση, για την οποία ευθύνονται άλλοι.
Προηγήθηκε το σκίσιμο των μνημονίων που εξελίχθηκε σε δύο επιπλέον μνημόνια και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που εξελίχθηκε σε βάρος 13,5 δις ευρώ για τους πολίτες.
Τα επίμαχα θέματα του χθεσινού Eurogroup ήταν δύο, το χρέος και τα πλεονάσματα.
  • Στα πλεονάσματα η οριστική συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 5 χρόνια και για μεγαλύτερο ή ίσο του 2% για άλλα 38, είναι ο ορισμός της λιτότητας και του παραλογισμού.
Το Μαξίμου ψεύδεται ανερυθρίαστα στο non paper, ως συνήθως, μιλώντας για πλεονάσματα μικρότερα του 2%.
Όπως σερβίρει «ως τετελεσμένο» τη φράση «εφ’ όσον χρειαστεί» που κυριαρχεί στην απόφαση του Eurogroup,  μαζί με την 3 φορές επαναλαμβανόμενη προσήλωση στις αποφάσεις του 2016, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου αποσιωπά.
  • Στο χρέος οι χθεσινές αποφάσεις έχουν τόση απόσταση από το κεκτημένο του Φεβρουαρίου – Νοεμβρίου 2012, όση και η μέρα με τη νύχτα.
Το γεγονός ότι το 2012 μετά το κούρεμα του PSI, είχαμε γραπτή δέσμευση «για χρέος σημαντικά χαμηλότερο του 110% του ΑΕΠ το 2022», σε αντιπαραβολή με τις χθεσινές αοριστίες, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και τις διαστάσεις της ήττας  της χώρας, με ευθύνη τόσο του κ. Τσίπρα όσο και των δανειστών.
Το πιο προκλητικό σημείο της χθεσινής απόφασης, ωστόσο, είναι οι αναφορές στις επιστροφές των SMP και ANFA’S, που το 2012 είχαν αυτόματο χαρακτήρα, με όρο μόνο τις αξιολογήσεις.
Σήμερα, όχι μόνο παραπέμπονται στο τέλος του προγράμματος και συνδέονται με το «εφ’ όσον χρειαστεί», αλλά εξαφανίζονται και επιστροφές δύο ετών,2015-2016, από την απόφαση.
Πρόκειται για προσβολή του Ελληνικού λαού, που βλέπει μέρος των θυσιών του να γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας από τους Ευρωπαίους Τραπεζίτες και εγείρονται θέματα ηθικής τάξης για τους δανειστές.
Αυτό είναι και το δράμα του κ. Τσίπρα, ότι αγωνίζεται να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που τα βρήκε το Γενάρη του 2015 και αποτυγχάνει.
Δεν αντιμάχεται τις υπαρκτές παθογένειες και στρεβλώσεις της χώρας, αλλά τις συνέπειες των πεπραγμένων του.
Όσο για τα περί ανάπτυξης, όλοι γνωρίζουν ότι είναι ασύμβατη με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις, εδώ και 2,5 χρόνια. Είναι κοροϊδία η κυβέρνηση της ύφεσης, να μιλάει για ανάπτυξη.
Γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ποιοι μιλάνε. Αυτοί που πουλούσαν ομόλογα με 6% ζητάνε τώρα και τα ρέστα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι μιλάνε αυτοί που ξεπουλήσανε ολο το τραπεζικό σύστημα για 3 και 60.
το καλό ειναι οτι πιστεύουν οτι αυτό το σκάνδαλο, το μεγαλύτερο του αιώνα, θα μείνει έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Psi=υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, των ΑΕΙ, των μικρό ομόλογιουχων, σωτηρία τραπεζιτων

Ακης, Μαντέλης, τσουκατος, Γιάννος, υποβρύχια, λίστα λαγκαρντ, υποβρύχια που γερνούν, νόμος περί ευθύνης υπουργών
Λοτοφαγοι ΔΕΝ ειμαστε

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο μέρος των 6,5 δις που θα πάρουμε τώρα θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των ομολόγων από την περίφημη έξοδο στις αγορές του Σαμαροβενιζέλου. Τα τριετή ομόλογα της «επιτυχίας» του Σαμαροβενιζέλου είχαν επιτόκιο 4,7%.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που ηρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και εσκισε με ενα νομο και ενα αρθρο τα μνημονια του ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥσυνοθυλευματος.Λωτοφαγοι δεν ειμαστε γιατι τρωμε σανο

Ανώνυμος είπε...

Κριτική και εναντίωση στον Σύριζα δικαιουμαστε να κάνουμε όσοι δεν συντασσομαστε με την πασοκοδεξια.

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύεται να απαγορεύεις

Ανώνυμος είπε...

Γιατι Ο ΣΥΡΙΖΑ απο ποτε εγινε φιλολαικος. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ιδιο συνδικατο. ΠΑΣΟΚ+ΝΔ+ ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ+ΠΟΤΑΜΟΛΕΒΕΝΤΕΣ+ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ= Υπηρετες των αφεντικων.

Το Προφίλ μας