Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

To ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης μαζί με άλλα εξι ΔΗΠΕΘΕ θα λάβει για το 2017 την υψηλότερη επιχορήγηση απο το υπουργείο Πολιτισμού

Από το vetonews.gr
Το ποσό των 62.500 ευρώ θα λάβει τη φετινή χρονιά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,
όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπουργό Λυδία Κονιόρδου, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από την ανάληψη των καθηκόντων της, για τη συνολική παρουσίαση του προγραμματισμού και των στόχων του Υπουργείου. 
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), το 2017 έκανε το πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι η επαγγελματική θεατρική δραστηριότητα, η οικονομική στήριξη των Δήμων, η ύπαρξη Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, και οι συνέργειες.
Έτσι, προκειμένου να επιτευχθεί ορθολογικότερη κατανομή των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων του ΥΠΠΟΑ,  τα ποσά επιχορήγησης των ΔΗΠΕΘΕ για το 2017 διαφοροποιήθηκαν σύμφωνα με ένα σύνολο αντικειμενικών κριτηρίων.
 Οι επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟΑ θα κατανεμηθούν το 2017 ως εξής: Τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κρήτης, Σερρών, Καβάλας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Λάρισας θα λάβουν το καθένα επιχορήγηση 62.500 ευρώ. Τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, Ρούμελης, Κομοτηνής, Καλαμάτας και Βέροιας θα λάβουν επιχορήγηση 46.500. Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα πάρει επιχορήγηση 30.000 ευρώ. Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας βρίσκεται ήδη εκτός Δικτύου αφού τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/culture/item/46272-to-dipethe-kozanis-mazi-me-alla-eksi-dipethe-tha-lavei-gia-to-2017-tin-ypsiloteri-epixorigisi-apo-to-ypourgeio-politismoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας