Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Μ.Π.Σ. Βαθυλάκκου: Επίσκεψη στη Βραΐλα της Ρουμανίας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Το διάστημα 23 - 26 Μαρτίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθυλάκκου επισκέφθηκε τη Ρουμανία, μετά από πρόσκληση της ελληνικής κοινότητας της Βραΐλα. Η αποστολή του συλλόγου(50 άτομα), με συνοδεία ξεναγού περιηγήθηκε σε Βουκουρέστι και Βραΐλα όπου υπάρχει σημαντική ελληνική κοινότητα που αριθμεί 2000 έλληνες τρίτης και τέταρτης γενιάς (οι πρώτοι έλληνες εγκαταστάθηκαν στις αρχές του 19ου αι.) 

Στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα του Ελληνικού Πολιτισμού», αφιερωμένη στην Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μάρτιου 1821 που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Μουσείου της Βραΐλας «ΚΑΡΟΛΟΣ Α’» και στο Κέντρο Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Βραΐλα, ο Πρόεδρος του Μουσείου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Άντριαν Μαυροκέφαλος οι οποίοι καλωσόρισαν την αποστολή του συλλόγου μας και μίλησαν με τα θερμότερα λόγια κατά τη διάρκεια ανταλλαγής τιμητικών πλακετών και δώρων ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση ποντιακών χορών από το τμήμα του συλλόγου μας.
Βίντεο της εκδήλωσης:

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της εκδρομής, η φιλοξενία και η ζεστασιά των ανθρώπων στη Βραΐλα θα μας μείνουν αξέχαστα και τους ευχαριστούμε! 
Επίσης, ένα ευχαριστώ οφείλουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Π.Ε. Κοζάνης και στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού για την έμπρακτη στήριξή τους για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας