Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Υποστηρίζουμε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα της ΔΕΗ

Ο σχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής αποτελεί σήμερα το βασικό εργαλείο στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας κάτω από τις δύσκολες εσωτερικές και διεθνείς συνθήκες που επικρατούν.
Για την επιτυχή κατάληξη αυτής της προσπάθειας, βασικός παράγοντας είναι η ορθολογική αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων και της δραστηριότητας της ΔΕΗ, που αποτελεί τη σημαντικότερη ενεργειακή επιχείρηση και εργασιακό, οικονομικό και αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας και της Δυτικής Μακεδονίας ειδικότερα.
Στο κρίσιμο αυτό σημείο για το μέλλον της ΔΕΗ, ως ΟΜ Κοζάνης καταδικάζουμε τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών για τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της χώρας. Η ΔΕΗ είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον κοινωνικό ιστό της Δυτικής Μακεδονίας. Υποστηρίζουμε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Υπερασπιζόμαστε κάθε θέση εργασίας και θεωρούμε δεδομένη την ανάγκη για ορθολογική διαχείριση και εξυγίανση όλων της των δομών. Εκφράζουμε την βεβαιότητα πως η ΔΕΗ θα παραμείνει ζωντανή ,ισχυρή και υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, ενισχύοντας έμπρακτα τους δεσμούς της με τις τοπικές κοινωνίες . Ταυτόχρονα ζητάμε την επιστροφή στις τοπικές κοινωνίες των εδαφών που έχει ολοκληρωθεί η εξορυκτική δραστηριότητα.
Καλούμε τους ηθικούς αυτουργούς των περιόδων κακοδιαχείρισης της ΔΕΗ που κατασπατάλησαν την οικονομική δυναμική της και μετέπειτα οι ίδιοι την εισήγαγαν σε μνημονιακό καθεστώς και που σήμερα κρύβονται θρασύτατα πίσω από το δάκτυλό τους, να πορευθούν με βάση το υγιές μέλλον της επιχείρησης και της κοινωνίας.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, αντιπαλεύουμε κάθε φαινόμενο κοινωνικού αυτοματισμού και δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε για ένα  καλύτερο μέλλον στη Δ.Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας