Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας έλαβε «13η σύνταξη» ως χαμηλοσυνταξιούχος !

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας ήταν μεταξύ των δικαιούχων που έλαβαν τη «13η σύνταξη» που έδωσε η κυβέρνηση ως επίδομα στους συνταξιούχους στο τέλος του 2016.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του είπε ότι η καταβολή της «13ης σύνταξης» έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι τέτοιο.
 Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη επειδή, αφότου εκλέχθηκε βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά και έτσι το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, η ΗΔΙΚΑ, τον κατέταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους.
«Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε συγκεκριμένα.
Παράλληλα ο κ. Μπαλαούρας έσπευσε να τονίσει ότι διέθεσε τη σύνταξη άμεσα στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τραπέζης της Ελλάδας και στο απεργιακό ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας.
«Δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να γίνει γενίκευση αυτού του θέματος, δυστυχώς όμως η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων και δεν μπορεί, ακόμη και τώρα που μιλάμε, να γίνει διασταύρωση στοιχείων», είπε επίσης.
Τι αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ
Σήμερα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ αναφέρει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε τα χρήματα, αφού πρώτα βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως... χαμηλοσυνταξιούχος!
Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι "ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας 'σώσει', καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…"!!!
Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..
Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της, με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017, επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας