Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η φωτογραφία της ημέρας: Η υψηλή γέφυρα των Σερβίων, σήμα κατατεθέν του νομού Κοζάνης!

Εξαιρετική λήψη την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 της λίμνης Πολυφύτου με την υψηλή γέφυρα των Σερβίων από drone της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κοζάνης, κατά τις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου αγνοούμενου στην περιοχή…
Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τον τιτλο αυτο καποιος κλαιει ......σε ενα cafe..
Τι να κανουμε ομως η επισημη Ελληνικη Πολιτεια ειναι ρητη και κατηγορηματικη οσων αφορα την ονοματοδεσια.
Και ολοι οσοι ξερουμε λιγο ιστορια, συχαινομαστε τους ανευθυνους και παρασκηνιακους τυπους που κυκλοφορουν οψιμα.
Ξυδι Ξ

Ανώνυμος είπε...

σου άρεσει να προκαλείς
Κάτσε στα Σέρβια λοιπόν να απολαμβάνεις την ιστορία και μια ονομασία που έδωσε η χούντα.
Δυστυχώς για σένα η Γέφυρα δεν μπορεί να μετακινηθεί στα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

λάθος φίλε 5,40 σε λίγο θα λέγετε γεφυρα βελβεντου σερβιων με το μυαλό που έχεις

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΓΕΦΥΡΑ (ΧΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ). ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΜΕΤΑΛΙΚΙ ΓΕΦΥΡΑ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ.ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΤΟ ΚΑΨΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΤΣΑΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε η ζήλια και ο φθόνος δεν σου επιτρέπουν να δεις την ιστορία με αντικειμενικότητα,καθώς και την σημερινή πραγματικότητα.
Οσο πιο γρήγορα σε δει κάποιος ειδικός, τόσο γρηγορότερα θα γιατρευτείς.
Προς το παρόν ηρέμησε και μην προκαλείς.
Οσο για την χούντα άστο καλύτερα, γιατί για αυτόν που αναφέρεσαι τον έστησε η ίδια, ανατρέποντας τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένο Δήμαρχο, πως λοιπόν αγωνίστηκε ένας εγκάθετος της ΧΟΎΝΤΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

φίλε 11,42 και 11.24 από ιστορία ει σε ανιστόρητος από γεωγραφία πρέπει να αρχίσεις από τα νήπια κάλο κουραγιο

Ανώνυμος είπε...

Από γεωγραφία άσε γιατί την Νεράιδα όπου σε αρέσει την τοποθετείς στην Κοζάνη και στην περίπτωση της Γέφυρας την κολλάς στα Σέρβια διάλεξε και πάρε, επιλεκτικότητα σε θέματα ιστορίας και ονομασίας με μόνο όφελος την αύξησης της εμπορικότητας δεν γίνετε.

Ανώνυμος είπε...

Σαν ιστορικός διερευνιτής του κό... μάθε λοιπόν πως πάρα πολλές οικογένειες από τα κατεστραμένα Σέρβια φιλοξενήθηκαν σε σπίτια προσφύγων πέρα από το ποτάμι.
Αν γνώριζες τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος, θα ελεγα πως είσαι ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ή το μίσος που έχεις για την προσφυγιά σε κάνει μοχθηρό.
Μάθε λοιπόν στην περιοχή μας δεν έχουν ιστορία μόνο τα Σέρβια ή είναι μόνο Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκα 11.24 δεν στα ειπανε καλα. Και το Βελβεντο ξεκινησαν να το καινε από τη γειτονια Σαμκόι αλλα βγηκαν οι πολιτες και εσβησαν ολες τις εστιες. Στα σπίτια αυτά φιλοξενησαν εκατονταδες σερβιωτες για 3 και 4 χρονια. Τωρα ουτε λιγο ουτε πολυ λες τους βελβενούς προδότες. Είσαι πολυ ανοητος.

Ξενοφών Βαΐζογλου είπε...

Οσο και να επιδιώκεις δεν θα απαντήσω στα σχόλιά σου, είδη έχουν απαντήσει άλλοι.
Μπορείς όμως να απευθύνεσαι σε εμένα με το όνομά μου και όχι με γρίφους, σου επιτρέπω και ανώνυμα, όπως μέχρι τώρα γράφεις.
Το ξέρω με μισείς γιατί είμαι από την Νεράιδα και έχω ποντιακή καταγωγή, εντάξει στατιστικά δεν μπορεί όλοι να είναι φίλοι.
Πρέπει επίσης να ξέρεις πως όταν σχολιάζω, σχολιάζω πάντοτε επώνυμα και με υπογραφή.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε έχει ξεκινήσει μια συστηματική δαυλιά αλλοίωσης της ονομασίας της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων κολλώντας αυθαίρετα την Λέξη νεράιδα και περιμένεις βελούδινη μεταχείριση? Ή καλύτερα σε εκνευρίζει το γεγονός που βρεθήκανε συνειδητοποιημένοι Σερβιώτες και ξεσκεπάσανε τις μεθοδεύσεις σου. Το μυρμήγκι όταν θέλει να πεθάνει βγάζει φτερά, έτσι λένε οι λαϊκές παροιμίες και με αυτά που κάνετε εσείς προσωπικά με το να μαλώνετε για τα παραλίμνια θέματα και για την παράνομη αλλαγή της ονομασία της Γέφυρας βλέπω να μένετε μόνος σας.

Ανώνυμος είπε...

φίλε 12.58 ΥΗΣ πολυφυτου λίμνη σερβιων βελβεντου γεφυρα ΝΕΡΑΙΔΑΣ γεφυρα ρυμνιου βάλτο καλά στο μυαλό σου . οι νέες πινακίδες έτσι παραγγελθηκαν

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία για τις πινακίδες, προς ενημέρωση από πέρυσι έχει γίνει μήνυση για βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας προς κάθε άγνωστο, ρωτήστε και μάθετε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε χεστήκαμε με την ονομασία.
Κολάς ένα ιστορία Σερβίων και χωρίς επιχειρήματα να μας πείσεις για την ονομασία της γέφυρας.
Καλά κάνει ο Πρόεδρος αν άλλαξε ή αλλάζει την ονομασία,αλλά από είδα κατά καιρούς, προσθέτει στην υπάρχουσα ονομασία προσθέτει το Νεράιδα.
Δηλαδή ρε φίλε δεν μπορεί; μια ονομασία που η χούντα έδωσε; Γιατί δεν απαντάς υπεύθυνα και με ονοματεπώνυμο όπως κάνει ο Πρόεδρος;
Αλλά έτσι μάθατε κάτι σκουλήκια απομηνάρια της χούντας.
Γέφυρα Νεράιδας μια για πάντα.

Ιμεριώτης είπε...

Εδώ ο παπάς Κωνσταντινος Κώστας μας άλλαξε το γένος του χωριού μας τα Ίμερα απο ουδέτερο σε θηλυκό η Ίμερα. Δεν διαμαρτυρεται κανενας ουτε και το ίδιο το μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Η Χούντα έφτιαξε το έργο την Γέφυρα, η ονομασία της Περιοχής Σέρβια έχει από τα Βυζαντινά χρόνια, η ονομασία Νεράιδα, αρχικά εκμέκ σου μετέπιπτα Νέα Ηράκλεια, δόθηκε πριν μερικά χρόνια από τον Μητροπολίτη Ιωακείμ. Τώρα σηκώνονται τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι αυτό καταλαβαίνουμε όλοι και μη τα βάζετε με την Χούντα γιατί αυτή σας βόλεψε στην δουλεία σας και στο να παίρνετε σήμερα σύνταξη. Τα Σέρβια και η ιστορία τους Μαρτυρική πόλη είναι και θα είναι η Έδρα όλης της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

άντε τώρα γέμισε το κεφάλι ενός χουντικού

Ανώνυμος είπε...

Χουντικό απόβρασμα δεν πείρες χαμπάρι, αν πέρασαν τόσα χρόνια, πως πέρασε η εποχή που κόβατε και ράβατε στα μέτρα σας και οποιανού η μούρη δεν σας άρεσε τον στέλνατε εξορία, μάθε λοιπόν φασιστοειδές της χούντας #$%@$. .... από το 1974 έχουμε δημοκρατία και όλοι είμαστε ίσοι είτε είναι από μικρά χωριά είτε είναι από μεγάλα χωριά.

Ανώνυμος είπε...

Έζησα χρόνια στην αθηνα και το εξωτερικο. Στην χώρα μας λένε, ξέρουν γέφυρα Πολυφύτου έτσι την ξέρουν. Αλλιως λένε στην γέφυρα τη καινούργια στα Σερβια.
Όσο για χούντα, καλά έχουμε δημοτική αρχή εκλεγμένη και οι μισοί εκεί είναι χουντοφασιστες και μιλαμε ακόμα για δημοκρατικά Σερβια; αυτοι δεν είναι που δεν δέχτηκαν να φιλοξενηθούν μερικά ασυνοδευτα παιδιά πρόσφυγες στο τουρκικό σχολείο;

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από ορφανό του Σόρος είσαι και άξεστος και μάλιστα με τούρκικο κεφάλι, τόση ώρα αυτό σου λέω πως η ονομασία δεν έχει σχέση με την Χούντα. Ύστερα μας αρέσει δεν μας αρέσει το 47% την Ελληνικής Νομοθεσίας που ισχύει μέχρι και σήμερα είναι της Χούντας. Βλέπεις περάσανε τόσοι προοδευτικοί Πασόκ ΝΔ Συριζα και δεν το αλλάξανε γιατί?

Το Προφίλ μας