Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές δημοτικών υπαλλήλων -Αναδρομικά τα ασφάλιστρα του εφάπαξ

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παράλληλα με την προσωρινή λύση που επιλέχθηκε για την έκδοση των νέων συντάξεων, με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, προβλέπεται η αύξηση των εισφορών στα εφάπαξ χιλιάδων “παλαιών” ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά, η τροπολογία αλλάζει τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο και εξισώνει παλαιούς και νέους ασφαλισμένους με ενιαίο ασφάλιστρο 4%, ενώ οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα του εφάπαξ για δεκάδες χιλιάδες παλαιούς ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στους Δήμους έρχονται αναδρομικά από 1/1/2017.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι, καθίστανται, ανάμεσα σε άλλους εργαζόμενους, οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στην ίδια «ζώνη» εντάσσονται εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο μέταλλο, στους κλάδους των λιπασμάτων και των τσιμέντων και ξενοδοχοϋπάλληλοι.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως από τους 1.050.000  ασφαλισμένους για εφάπαξ η επίμαχη διάταξη επηρεάζει περίπου 250.000 – 300.000 παλαιούς ασφαλισμένους (εργαζόμενους που είχαν πρωτοασφαλιστεί μέχρι την 31/12/1992) και οι αυξήσεις φτάνουν έως και τον 5πλασιασμό, σε ακραίες περιπτώσεις, των εισφορών. Αντίστοιχα, βέβαια, θα αναπροσαρμόζεται και το ύψος των νέων εφάπαξ.
Ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος προέβλεπε πως οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι -που είχαν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν την 1/1/1993- διατηρούν το παλιό καθεστώς υπολογισμού των εισφορών τους, όπως ίσχυε σε κάθε έναν από τους διαφορετικούς κλάδους Πρόνοιας που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ (οι νέοι ασφαλισμένοι, μετά την 1/1/1993, πληρώνουν ούτως ή άλλως 4%).

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου