Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ποιος θα λογοδοτήσει στους φοιτητές αν χαθεί το εξάμηνο;

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος, 01/11/2013
Πολύ ωραία: Να δεχθούμε πως οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας έχουν και εκείνοι, όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, το δικαίωμα της απεργίας. Πόσο μάλλον όταν έχουν απέναντί τους μια τόσο σημαντική απόφαση, όπως είναι η διαθεσιμότητα εκατοντάδων εξ αυτών και η, πιθανότατη, μετακίνησή τους σε άλλα Ιδρύματα ή θέσεις του δημοσίου τομέα. Όμως, πλέον, συνεχίζοντας για μια ακόμη εβδομάδα την απεργία τους, κυριολεκτικά τινάζουν στον αέρα και τις ίδιες τις σπουδές χιλιάδων φοιτητών!

Γιατί, όπως διαβάσαμε χθες,  «Θα χαθεί όπως όλα δείχνουν το χειμερινό εξάμηνο του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την συνέχιση της απεργίας που αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία για ένατη συνεχή εβδομάδα από την Δευτέρα, ενώ παράλληλα στην ίδια απόφαση οδηγούνται και οι διοικητικοί του ΕΜΠ, απόφαση που σημαίνει πως εάν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση θα εξαντληθούν τα περιθώρια να πραγματοποιηθούν οι 13 εβδομάδες για την ολοκλήρωση του εξαμήνου».
Κανείς, λοιπόν, δεν έχει δικαίωμα να παίξει με το μέλλον χιλιάδων αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν. Και που πληρώνουν ενοίκια, λογαριασμούς και κόστη διαβίωσης επί τόσες εβδομάδες, χωρίς, όμως, να κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους. Και, πλέον, να βλέπουν να τινάζεται στον αέρα και ολόκληρος ο προγραμματισμός των σπουδών τους! Σκεφτείτε μόνο τους εκατοντάδες φοιτητές των εν λόγω δυο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που έχουν φτάσει 1 ή 2 ή περισσότερα μαθήματα μακριά από το πτυχίο τους, το οποίο ήλπιζαν να πάρουν στην επικείμενη εξεταστική του Ιανουαρίου! Δε χρωστούν σε τίποτε να είναι εκείνοι που θα πληρώσουν τα…σπασμένα στην κόντρα κυβέρνησης-διοικητικών υπαλλήλων, την ευθύνη της οποίας ίσως έχουν και οι δυο πλευρές.
Πλέον, λοιπόν, οι διοικητικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανοίξουν, έστω προσωρινά, τις σχολές και να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα. Και παράλληλα να συνεχίσουν να τις συζητήσεις με την κυβέρνηση για το μείζον ζήτημα που τους απασχολεί. Σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα είναι και εκείνοι που θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους χιλιάδες φοιτητές για το χαμένο τους εξάμηνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας