Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μιχ. Παπαδόπουλος: Ρυθμίσεις για Οδική Ασφάλεια

Στο πλαίσιο του Εθνικού Πλαισίου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) ο Υφυπουργός  Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος υπέγραψε με την Εταιρεία του Δημοσίου με την επωνυμία Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. την υλοποίηση ενός έργου με τον τίτλο «Ολοκληρωμένο πλαίσιο διαδικασιών και εφαρμογών για την εποπτεία και τη διαχείριση της Οδικής Ασφάλειας – e-ΣΔΟΑ .

Σκοπός του έργου αυτού είναι αφενός μεν η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου διαδικασιών για την εποπτεία και διαχείριση της οδικής ασφάλειας και αφετέρου η δημιουργία στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών  δικτύων ενός μηχανισμού με το οποίο θα καταστεί δυνατή:

1.                Η αποτίμηση της κατάστασης της χώρας όσον αφορά τα οδικά ατυχήματα.
2.                Η κατανόηση των αιτιών που προκαλούν τα αιτήματα αυτά.
3.                Η παρακολούθηση και αξιολόγηση των δράσεων/ πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται από την χώρα με στόχο τη μείωση των οδικών ατυχημάτων.

Οι βασικοί στόχοι που επιδιώκονται με το έργο αυτό είναι κυρίως η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας και διαχείρισης της οδικής ασφάλειας το οποίο για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις πραγματοποιηθείσες δράσεις και τα μέτρα για την οδική ασφάλεια, να παρακολουθεί τις ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό π.χ. μηχανικοί που ασχολούνται με μελέτες οδοποιίας οδοστρωμάτων κ.λ.π.) και να προχωρά στην δημιουργία ενός κόμβου διαρκούς ενημέρωση, γνώσης και αξιοποίησης των στοιχείων όχι μόνο  για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για τους Ευρωπαίους και λοιπούς χρήστες που εμπλέκονται στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας