Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Βραβείο καλύτερης δημιουργίας για το περίπτερο του Δήμου Βοΐου στην 9η Διεθνή Έκθεση «Polis 2013»- Εύσημα από την Υπουργό Τουρισμό που δοκίμασε τοπικά προϊόντα

Το βραβείο καλύτερης δημιουργίας αποκόμισε ο Δήμος Βοΐου στην 9η Διεθνή ‘Έκθεση «Poliς 2013». Το περίπτερο "Πέτρα είχαμε ..πέτρα δουλέψαμε" απέσπασε άριστες κριτικές από τους επισκέπτες ενώ η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Έκθεσης το κατέταξε στην κορυφή ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές.

O Δήμος Βοΐου παρουσίασε μια παραδοσιακή αυλή με τίτλο "πέτρα είχαμε πέτρα δουλέψαμε». H πέτρα και το ξύλο ως κυρίαρχα υλικά -τότε και τώρα-ήταν το σήμα κατατεθέν του περιπτέρου, πιστοποιώντας περίτρανα ότι οι μαστροκαλφάδες της περιοχής έχτιζαν και χτίζουν βιοκλιματικά στολίδια στον τόπο τους...και στην ενδοχώρα!!! Η δημοτική αρχή με αυτήν την δράση στοχεύει στην εξωστρέφεια της τέχνης που απαντά στα ενεργειακά ζητήματα με πέτρα Βοΐου και μαστόρια καλλιτέχνες.
Το περίπτερο του Δήμου Βοΐου, επισκέφθηκε και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έμαθε να κάνει Πενταλοφιώτικη λαχανόπιτα, δοκίμασε το λιαστό κρασί της Σιάτιστας και έδωσε τα εύσημα στη Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, όπως και στην ομάδα δημιουργίας του περιπτέρου για την πολύ καλή προσπάθεια.
 Η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου και η δημιουργική ομάδα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, αφού ο σεβασμός στην παράδοση και την ποιότητα βραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ενώ το βιοκλιματικό σπίτι που προτείνει η Δημοτική αρχή προβλήθηκε σε μια Διεθνή Έκθεση.
Ξεχωριστό χρώμα στην Έκθεση, έδωσαν τα χάλκινα του Βοΐου, με τον πολιτιστικό σύλλογο Βοϊοτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» και του μαθητές του μουσικού σχολείου Σιάτιστας να ξεσηκώνουν τους επισκέπτες, με χορό, μουσική και καλό κρασί.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας