Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Π. Κουκουλόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανεχτεί την λογική της τεχνητής πόλωσης

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανεχθεί την λογική της τεχνητής πόλωσης, η οποία υιοθετείται τόσο απ΄ το ΣΥΡΙΖΑ όσο και απ΄ τη Νέα Δημοκρατία, καθώς βλάπτει σοβαρά την προσπάθεια της χώρας για την έξοδο της από την κρίση, αλλά βλάπτει, επίσης, και την ποιότητα των δημοκρατικών  μας θεσμών».
            Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, μιλώντας απ΄ το βήμα της Βουλής την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.
            Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουκουλόπουλος απευθυνόμενος προς την Κυβέρνηση επεσήμανε ότι:
-          ότι η ανοχή από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των ατελείωτων τροπολογιών, ιδιαίτερα αυτών που δεν σχετίζονται στο περιεχόμενό τους με το νομοσχέδιο που συζητάμε κάθε φορά, δεν είναι ανεξάντλητη. Πρέπει να υπάρξει άρδην αλλαγή πρακτικής. Προσφυγή στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να γίνεται μόνο όταν το επιβάλλει το πραγματικά έκτακτο των συνθηκών. Όπως επίσης και τροπολογίες κατ’ ελάχιστο ή καθόλου σχετικές με το συζητούμενο νομοσχέδιο πρέπει να γίνονται δεκτές για συζήτηση μόνο αν έχουν πραγματικά κατεπείγοντα χαρακτήρα, που έχει προκύψει από απρόβλεπτες καταστάσεις κι όχι από καταστάσεις που μπορεί κανείς να προβλέψει.
Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης τόνισε πως:
-          η υιοθέτηση συλλήβδην ορολογιών περί πραξικοπημάτων, χούντας και οτιδήποτε άλλο, επίσης εξαντλεί τα όρια της ανοχής μας. Διότι δεν είναι δυνατόν να ισοπεδώνουμε τα πραγματικά έκτακτα γεγονότα με τα μη έκτακτα, τις πραγματικά χρήσιμες και κοινά αποδεκτές τροπολογίες με αυτές που αδυνατούμε όλοι μας να κατανοήσουμε, είτε τις ψηφίζουμε είτε δεν τις ψηφίζουμε, γιατί πολύ απλά δεν είναι ίδια όλα τα πράγματα. Νομίζω ότι πρέπει γενικότερα να αλλάξουμε ρότα.
Ολοκλήρωσε δε αυτή του την παρέμβαση λέγοντας τα εξής: « Θέλω να πω και στα δύο κόμματα, που και χθες πρωταγωνίστησαν σε μία ακραία πόλωση, κάτι πολύ απλό και καθαρό. Ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς για ταυτίσεις και των δύο κομμάτων με συμφέροντα, με αφορμή το φάρμακο. Τέτοιοι βαρείς χαρακτηρισμοί πρέπει  να αποδεικνύονται. Αν δεν έχουμε καταλάβει ότι έχει μεσολαβήσει μία κρίση, νομίζω ότι ζούμε σε άλλη χώρα. Αυτού του τύπου η αντιπαράθεση όντως γινόταν από τους δύο παλιούς μονομάχους, εις εκ των οποίων ήταν και το κόμμα που εκπροσωπώ. Ήταν όμως άλλες οι εποχές. Υπήρχε ευημερία, περισσότερο ή λιγότερο δίκαιη ή άδικη κατανομή μίας πίτας που μεγάλωνε. Σήμερα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.  Άρα, λοιπόν, όταν εξακοντίζουμε τέτοιες βαριές κατηγορίες, πρέπει και να τις αποδεικνύουμε, διαφορετικά ποτίζουμε ένα πολύ συγκεκριμένο δέντρο. Το δέντρο της Χρυσής Αυγής.
Έτσι, λοιπόν, χρειάζεται ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή σε αυτά τα ζητήματα, γιατί αν έχει μία διέξοδο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το πολιτικό σύστημα, είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια, την οποία η αντιπαράθεση επί μία εβδομάδα για το φάρμακο την έβλαψε ιδιαίτερα. Και η αλήθεια είναι πως το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη δαπάνη για το φάρμακο στα 5,5 δις ευρώ το 2009 και την κατέβασε μόνο του, με αποφάσεις που ψήφιζαν μόνο οι δικοί του βουλευτές στα 2,5 δις ευρώ, και τώρα για μια μείωση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ακούγαμε επί μία εβδομάδα αλληλοκατηγορίες περί συμφερόντων. Δεν τους είδαμε και τους μεν και τους δε στην προσπάθεια που κάναμε μόνοι μας επί δύο χρόνια».
- See more at: http://www.kozan.gr/?p=134149#sthash.ynPvL0fw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας