Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τελικά ήρθε ο κύριος Γκούγκλ...

H Microsoft διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα φέρνοντας 550 νέες θέσεις εργασίας

Τον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης Don Grantham υποδέχθηκε σήμερα στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός. Κατά τη συνάντηση ο κ. Grantham επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προγράμματα της Μicrosoft για την εκπαίδευση - κατάρτιση ανέργων σε νέες τεχνολογίες, καθώς και στη
δημιουργία 550 θέσεων εργασίας με την έναρξη λειτουργίας του Contact Center στην Αθήνα.
Ειδικότερα, εστιάζοντας στο πρόβλημα της ανεργίας, η Microsoft δεσμεύτηκε να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Aναφορά κατά τη συάντηση με τον Πρωθυπουρό, έγινε και στην έναρξη λειτουργίας του contact center της εταιρείας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Στη παρούσα φάση δημιουργούτναι  350 θέσεις εργασίας και σε πλήρη ανάπτυξηη θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.
Tαυτόχρονα μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας η Μicrosoft στηρίζει πάνω από 200 start ups και περισσότερους από 2000 νέους επιστήμονες, με νέες τεχνολογίες και συμβουλές επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας