Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

"Άγγελοι που προστατεύουν τα παιδιά η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος" σε ζωγραφιά στην Ημερίδα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying» στα Γρεβενά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών η ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying» που διοργάνωσε ο Δήμος Γρεβενών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος / Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας που παρέστη στην ημερίδα, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: « Για εμάς είναι μία πολύ μεγάλη χαρά η σημερινή εκδήλωση, όπως και για την Ελληνική Αστυνομία. Θα ήθελα να πω στα σημερινά παιδιά ότι στα δικά μου τα παιδικά χρόνια είχαμε την αλάνα και παίζαμε. Η μάνα μας και ο πατέρας μας ήξεραν με ποια παιδιά παίζαμε, ήξεραν τους κινδύνους και πως θα μας προφυλάξουν. Η αλάνα σήμερα είναι το διαδίκτυο όπου οι γονείς μας δεν ξέρουν με ποιον παίζουμε και δεν μπορούν να μας προφυλάξουν. Το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει μία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για εμένα είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και πολύ μεγάλη τιμή ότι κάποια παιδάκια από εδώ μας δώσανε αυτή τη ζωγραφιά.
 Αυτή η ζωγραφιά δείχνει την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαν αγγέλους που προστατεύουν το παιδάκι, με το σήμα της ειρήνης, από τον διάβολο, που μπαίνει στο διαδίκτυο. Για πρώτη φορά είδα την Ελληνική Αστυνομία τον ενάμιση χρόνο που έχω τη μεγάλη τιμή να είμαι ο πολιτικός της προϊστάμενος, να παρουσιάζεται σαν άγγελος σε παιδική ζωγραφιά. Θα το πάρω μαζί μου στην Αθήνα, θα το δείξω στον Αρχηγό και στους επικεφαλής της, αλλά γι’ αυτή τη μεγάλη χαρά που θα τους δώσετε, από την καρδιά μου σας ευχαριστώ θερμά».

 Την ημερίδα κάλυψε και με ζωντανή σύνδεση το MEGA

 Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:
στο σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
 στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου
 σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά
. . Πηγή: greveniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας