Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η δίκη των έξι νεαρών για τις ληστείες στο Βελβεντό

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ξεκίνησε η δίκη για τη ληστεία πριν ένα χρόνο στο Βελβεντό Κοζάνης, για την οποία κατηγορούνται οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης-Πούλος, που κατά το κατηγορητήριο είναι μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι έξι νεαροί φέρονται να συμμετείχαν στη διπλή ένοπλη ληστεία (ΕΛΤΑ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ), το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου του 2013, στο Βελβεντό Κοζάνης. Μεταξύ άλλων δικάζονται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού και κατά συρροή κ.ά.Στο δικαστήριο παρέστησαν οι πέντε από τους κατηγορούμενους, ενώ τον Δημ. Πολίτη, εκπροσώπησε ο συνήγορος του.
Με την έναρξη της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι ανέγνωσαν δηλώσεις, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι θεωρούν πως η καταδίκη τους έχει ήδη αποφασιστεί. Ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ήταν παρών όταν ο 15χρονος έπεφτε νεκρός από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, δήλωσαν αναρχικοί και αντάρτες πόλεων, και επιτέθηκαν φραστικά στην Έδρα. Ο Ν. Ρωμανός ανέφερε ότι θα είναι απέναντι στις τράπεζες, καθώς «είναι καταστημένο».
Μετά την ανάγνωση των δηλώσεών τους, οι τρεις κατηγορούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης -ο οποίος δεν είχε δικηγόρο και το δικαστήριο του διόρισε συνήγορο- Νίκος Ρωμανός και Φοίβος Χαρίσης- Πούλος, αποχώρησαν από την αίθουσα.
Στο δικαστήριο βρέθηκαν συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι των κατηγορουμένων, καθώς και αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με αιτήματα αναβολής από την υπεράσπιση, καθώς στην ίδια αίθουσα πραγματοποιούνται ακόμη τρεις δίκες αυτό το διάστημα, την απόρριψη των οποίων εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Έδρας Γρ. Πεπόνης. Ο εισαγγελέας ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία, πρόταση επί της οποίας θα αποφανθεί το Δικαστήριο.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας