Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Με την απορία θα μείνεις κε ΠΑΝ.

Tου Χρήστου Ι. Ελευθερίου *
Στο σχόλιό του στον ΠΡΩΪΝΟ ΛΟΓΟ ο συντάκτης ΠΑΝ. εγκαλεί  ειρωνικά (παραπολιτικά ντε!) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας –αλλά και τον Δήμαρχο ότι: «αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο;;;» και στο τέλος …απορεί!

Θα περίμενα από εκπρόσωπο του τύπου να επικροτήσει ένα ψήφισμα που αντιτάσσεται στην καπιταλιστική λαίλαπα των ημερών, άλλωστε οι εργαζόμενοι στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ανήκουν σε έναν εργασιακό κλάδο, που κυριολεκτικά στενάζει από τα αποτελέσματα της άλογης μνημονιακής πολιτικής.
Αλλά, συμπεραίνω, ότι ο κος ΠΑΝ. έχει «δεμένο το γάιδαρό του» στον ΠΡΩΊΝΟ ΛΟΓΟ ή στο συγκρότημα του Αλαφούζου (επαγγελματική φιλοδοξία θα το έλεγα), το οποίο προφανώς υπερασπίζεται με το ειρωνικό του σχόλιο.

Ή πάλι ισχυρίζεται, χωρίς να μειδιά, ότι τα μεγάλα ΜΜΕ του κέντρου δεν τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε μετά τις τελευταίες εκλογές με την «επαναδιαπραγμάτευση» των 11 και πλέον δις …

κε ΠΑΝ.
Το ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης στοΔήμο μας, ανήκουν ιδεολογικά (στην πλειονότητά τους)σε κόμμα της συγκυβέρνησης: -δεν σημαίνει ότι έχουν πάψει να διαπνέονται από δημοκρατικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη.
- Δεν σημαίνει ότι στη ζυγαριά των εργασιακών δικαιωμάτων, της αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας, των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, απέναντι στα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων, δεν τάσσονται υπέρ των πρώτων.
Ανέκαθεν, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του, είχαν στο πλευρό τους το κράτος και τη δικαιοσύνη, που στην περίπτωσή μας «έκρινε παράνομη» μια απεργιακή κινητοποίηση, που στηρίχθηκε από το 90% των εργαζομένων

Ο λαός μας κε ΠΑΝ. δέχεται επίθεση από το διεθνές κεφάλαιο και τους ντόπιους υπαλλήλους του και καθήκον κάθε δημοκρατικής εκλεγμένης αρχής είναι να σταθεί στο πλευρό του λαού που στενάζει και όχι, κάτω από την ομπρέλα της νομιμότητας, να απεμπολεί την ανθρωπιά και την ηθική του.

Νόμιμο είναι το δικαίωμα στην εργασία, και δεν μιλώ για τους 100 απεργοσπάστες-πιόνια του Μάνεση, αλλά για το κοντά ενάμισι εκατομμύριο συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν ευαισθητοποίησαν τον αρχιερέα της «τρία πουλάκια κάθονταν» κυβέρνησής μας, που συνεχίζει να εφαρμόζει αποτυχημένες πολιτικές, καταβαραθρώνοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων, αφήνοντας ανέγγιχτα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα… ΝΟΜΙΜΑ!



* Ο Χρήστος Ελευθερίου είναι Φυσικός, Συγγραφέας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπέρδεμα για την δημοτική αρχή.Καρότο από το Δήμαρχο στον ΠΑΝ μαστίγιο από τον Πρόεδρο.Ρε πρόεδρε τι σου έχουν κάνει όλοι οι δημοσιογράφοι και τους τα ρίχνεις χύμα;Kράτα και λίγο πισινή; Πρώτα τον Κουταβά τώρα τον Πλιάτσο τι σου έκαναν οι άνθρωποι;Το ψωμί τους να βγάλουν θέλουν.Λένε και καμία μαλακία να περνάει η ώρα που λέει και το ανέκδοτο που σίγουρα το ξέρεις γιατί παλιά το έλεγες και εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Δεοντολογικα ατοπη η αποστολη του κειμενου σε διαφορα sites και blogs από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού. Και ειναι κριμα. Και θα παρατηρουσα πως το ιδιο ισχυει και για τη δημοσιευση του. Τουλαχιστον μπορουσατε να ζητησετε να σας στειλω το αρχικο σχολιο, καθως ο οποιος αναγνωστης δε μπορει να σχηματισει καμια απολυτως γνωμη. Ειλικρινα εκπλησσομαι.

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Δεν μας παρακολουθείτε προσεκτικά κ. Π.Π. μας και μας στενοχωρείτε. Το αρχικό σχόλιο δημοσιεύτηκε http://ai-vres.blogspot.gr/2012/07/blog-post_27.html#more ως σχετικό με την περιοχή και εύστοχο κατά την προσωπική μας άποψη.
Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι επώνυμη και δεν υπάρχει λόγος να μην δημοσιευτεί στο παρών ιστολόγιο (τουλάχιστον). Και βεβαίως όλες οι απόψεις/και όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται, δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη και τις δικές μας απόψεις.

Χρήστος Ελευθερίου είπε...

Κύριε Πλιάτσο την απάντηση μου την πήρατε στις 1:57 το μεσημέρι.Μεχρι τις 5:30 το απόγευμα δεν δημοσιεύτηκε η απάντηση μου στο site σας.Ετσι θεώρησα ,αφού πρώτα σας ειδοποίησα με νέο mail στις 5:29, ότι πρέπει να στείλω την απάντηση μου και στα τοπικά κάτω απο το ποτάμι site .Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αλήθεια και αυτήν έχω πάντα οδηγό.Τα περί δεοντολογίας δεν πιστεύω να αναφέρονται σε μένα.-

Ανώνυμος είπε...

Μας μιλά για δεοντολογία ο κος Π.Π.; Αυτός δηλαδή ποιός νομίζει ότι είναι και μπορεί να χλευάζει ένα εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο για μία απόφασή του; Βρίσκω πρέπον το ύφος του Προέδρου και μπράβο του, γιατί κάποιος πρέπει να υπερασπισθεί το Δ.Σ. απέναντι σε εξυπναδίτσες δημοσιογργαφίσκων. Κάποιος πρέπει να υπερασπισθεί τους αγώνες των εργαζομένων του τόπου από τις βολεμένες γραφίδες, που όλοι μας γνωρίζουμε το κακό που πράττουν αποπροσανατολίζοντας και καθοδηγώντας. ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΠιΠι, το πρόβλημά σου ποιό είναι;
Γιατί συμπαραστέκεται ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο στους εργαζόμενους απεργούς της χαλυβουργίας ή γιατί δεν πήρε απόφαση η περιφέρεια υπέρ των εργαζομένων;
κι άμα οι δημοτικοί σύμβουλοι προσπέρασαν την περιφέρεια πρέπει να τους κάνουμε "ντά";
Νομίζεις ότι τα δικαστήρια δεν ελέγχονται; Πήραν καμιά φορά απόφαση ότι οι απεργίες είναι νόμιμες;
Κι άν περίμεναν οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια για να χαρακτηριστούν "νόμιμοι", δεν θα είχες μισθό, ωράριο, άδεια, περίθαλψη, και άλλα δικαιώματα τα οποία κατέκτησαν εργαζόμενοι "παράνομοι" ΑΠΕΡΓΟΙ!!
ΜΗ Νομίζεις ότι τα αφεντικά, μας λυπήθηκαν και τάδωσαν όλα αυτά.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ "ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ και τα απολαμβάνεις και σύ!!..
Που άν δεν παλέψεις και τώρα, θα στα πάρουν και δεν θάχεις ούτε κέφι για ειρωνία!!..
Ω ρε μπάς και πληρώνεσαι κι εσύ απ'τον Μάνεση κι Αλαφούζο;

Ανώνυμος είπε...

1. Κάνετε κάποιο λάθος. Δεν έχετε δημοσιεύσει το αρχικό σχόλιο, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Ελευθερίου. Αυτό που αναφέρετε είναι το δεύτερο, με την απάντηση του δημάρχου και την ανταπάντηση. Δεοντολογικά, εφόσον δημοσιεύεται κάπου οποιοδήποτε κείμενο που αναφέρεται σε κάπιο άλλο, θα πρέπει επίσης να δημοσιεύεται και το ανάλογο, αρχικό σχόλιο. Είμαι βεβαιος πάντως πως δεν έγινε σκόπιμα.
2. Κύριε Ελευθερίου, λυπάμαι που το λέω, αλλά έχετε χάσει τα αβγά και τα πασχαλια μαζί. Γιατί να δημοσιευτεί στο Kozanimedia ένα κείμενο σας που απαντά σε σχόλιο μου στον "Πρωινό Λόγο" και ΔΕΝ έχει δημοσιευτεί ΠΟΤΕ στο Kozanimedia;;;; Το κείμενό σας, όπως οφείλουμε, φιλοξενείται στο σημερινό (28-7-2012) φύλλο του "Π.Λ." και μάλιστα στην ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ στήλη, όπως και εκείνο του δημάρχου. Τηρώντας πλήρως τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ρωτήστε και τον δήμαρχο, ο οποίος θα σας το εξηγήσει... Να δημοσιεύσω στο site μια απάντηση σε κάτι που δεν έχει....ΟΥΔΕΠΟΤΕ δημοσιευτεί στο Kozanimedia; Με καλή θεληση να αποδώσω τη συγχυση σας στη ζέστη των ημερών...
3. Αν δεν αντέχουν κάποιοι την κριτική, περαστικά τους. Οι σύμβουλοι έχουν εκλεγεί από πολίτες, είναι δημόσια πρόσωπα, λαμβάνουν καλές ή κακές αποφάσεις και θα κρίνονται μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Ειδικά από τα ΜΜΕ. Τα οποία επίσης κρίνονται και καλώς σε καθημερινή βάση.

Π.Π.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ώπα!!! Διακρίνω κάποιον εκνευρισμό κε Π.Π.; Στην δεοντολογία τώρα πιάστηκες ; Εσύ όταν δημοσιεύεις κατά το δοκούν ότι μαλακία σου κατέβει, ρωτάς κανέναν;
Το κλου όμως του σχολίου είναι : «Αν δεν αντέχουν κάποιοι την κριτική, περαστικά τους. Οι σύμβουλοι έχουν εκλεγεί από πολίτες, είναι δημόσια πρόσωπα, λαμβάνουν καλές ή κακές αποφάσεις και θα κρίνονται μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Ειδικά από τα ΜΜΕ. Τα οποία επίσης κρίνονται και καλώς σε καθημερινή βάση.»
ΩΩΩΩ!!! Μεγάλε (γκουρού) κριτή Π.Π. που τάισε τον εγωισμό σου το στρίβειν δια του αρραβώνος του Δημάρχου, αλλά σε πείραξε ο αντίλογος του Προέδρου ε;
Περιμένουμε λοιπόν την ώρα της κρίσης … πόσο αμείλικτος θα’σαι Παναγιωτάκη.

Ανώνυμος είπε...

ai-vres,ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗ-ΣΕΡΒΙΑ-ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ???

ai-vreS είπε...

http://ai-vres.blogspot.gr/2009/12/blog-post_9727.html αυτό λές;

Ανώνυμος είπε...

Ο δημαρχος ηταν ευπρεπης στην απαντηση του. Ο κ. Ελευθεριου οχι.

Π.Π.

Υ.Γ. Εγω δημοσιευω ο,τι θελω ναι. Επωνυμα. Θα μου το απαγορευσεις και, μαλιστα, ανωνυμα;

Το Προφίλ μας