Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Εμπλοκή Λόγω Αδρανών Υλικών

Αναδημοσίευση από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Η καθυστέρηση των εργασιών στο έργο βελτίωσης και διαπλάτυνσης της εθνικής οδού Κοζάνης - Σερβίων οφείλεται στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη λήψη υλικών. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης, ο οποίος δεσμεύτηκε τόσο ο ίδιος όσο και ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ότι ο δρόμος θα τελειώσει στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος της υπογραφείσας σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ υπογράφτηκε στις 19 Ιουνίου 2008, είχε δωδεκάμηνη προθεσμία, οπότε το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Ο νομάρχης και ο αρμόδιος αντινομάρχης, εμφανίστηκαν κατηγορηματικοί χτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το έργο θυα ολοκληρωθεί νωρίτερα από την προβλεπόμενη προθεσμία».
Ο Γ. Σόκουτης είπε ότι «το πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τον δρόμο Κοζάνης Σερβίων δεν σχετίζεται με έλλειψη χρηματοδοτήσεων, αλλά προέκυψε ένα θέμα με την απόληψη δάνειων υλικών». Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι αν και η Ν.Α. κατέθεσε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την απόληψη υλικών στο συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο και θα αποκαθιστούσε στη συνέχεια, κάποιοι πολίτες έκαναν καταγγελία στο δασαρχείο, το οποίο δασαρχείο έσπευσε να απαγορεύσει τη λήψη υλικών. Μετά την εξέλιξη αυτή, είπε ο αρμόδιος αντινομάρχης, «διαθέσαμε άλλα 220.000 ευρώ για την αγορά υλικών από λατομείο». Βεβαίως, είπε ότι σταμάτησαν οι εκσκαφές στον κύριο άξονα, για να μην κοπεί ο δρόμος χειμωνιάτικα, επειδή στο μεταξύ εκκρεμούσε το θέμα των υλικών. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι «ο δρόμος θα παραδοθεί πριν από τη λήξη της σύμβασης και δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση». Επιπλέον είπε ότι εκτός από τα δύο τμήματα Σχολές ΟΑΕΔ Πετρανών Βαθύλακος και Διασταύρωση Βελβεντού Σέρβια, προβλέφτηκε η βελτίωση του δρόμου στο τμήμα «Νεκροταφείο Βαθυλάκου Διασταύρωση Μεσιανής. Τέλος, σημείωσε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση και ενεργοποίηση της μελέτης για το τμήμα της δρόμου στο αεροδρόμιο, το οποίο θα βελτιωθεί και αυτό.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη δική τους αδράνεια προσπαθούν να καλύψουν και δεν φταίνε σε τίποτα τα υλικά. Ποιόν κοροιδεύουν. Ολοι νομίζουν ότι έχουν το δικό τους IQ?

Ανώνυμος είπε...

em bebaia asximo kairo mono edo exoume

Ανώνυμος είπε...

Οπότε, φαίνεται τώρα ποιοι ειναι οι υπευθυνοι στην καθυστερηση του εργου, η Νομαρχιακη αυτοδιοικηση και οχι οι 2 δημαρχοι σερβιων και βελβεντου, που προσφατα τους υποβληθηκε και ερωτημα γιατι δεν προχωρα το εργο.

Ανώνυμος είπε...

αγιος αγιος αγιος ο κοκολιος. δε φταιει σε τιποτα. σε ολα φταινε οι αλλοι

Ανώνυμος είπε...

Sto ergo ayto poios ftaei; O foyfoytos!

Ανώνυμος είπε...

Όταν μια περιοχή διεκδικεί(;) και δεν έχει καταφέρει(!), εδώ και τριάντα χρόνια, ασφαλή πρόσβαση στο κέντρο (Σέρβια - Κοζάνη και Κοζάνη - Ρύμνιο - Τριγωνικό) (υποδομή για την ανάπτυξη) και δεν τα έχει καταφέρει, τι μέλλον μπορεί να έχει;
Όταν χάνει τη μία μετά την άλλη τις υπηρεσίες και τους κοινωφελείς οργανισμούς, πώς θα κρατήσει τον κόσμο;
Όταν οι πολίτες της δεν έχουν την ελάχιστη ενημέρωση για προγράμματα ανάπτυξης όπως (ΟΠΑΑΧ, ΠΙΝΔΟΣ), ποια ανάπτυξη μπορεί να έχει;
Λίγο(;) ζοφερά δεν είναι όλα αυτά για την περιοχή μας;
Με τον Καποδίστρια 1 τα χωριά έχασαν τα σχολεία τους (παιδεία), τα ιατρεία τους (υγεία), την αυτοδιοίκησή τους και ερήμωσαν!
Με τον Καποδίστρια 2 θα χάσουν και οι επαρχιακές πόλεις (Σέρβια - Βελβεντό) τις υπηρεσες (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, κλπ) και θα ερημώσουν!
Δεν φταίει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Εσείς δεν λέτε τελικά ποιός φταίει; Φταιμε ολοι, η περιοχή, που δεν αντιμετώπισε δυναμικά, τα δικαια της. Τωρα είναι πλέον αργά...Κανεις δεν ενδιαφέρεται για εδω...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως δεν φταίει ο άσχημος καιρός, μάλλον "ο κακός μας ο καιρός φταίει".
Φταίμε όλοι εμείς που εκλέγουμε (Δημάρχους, Νομάρχες) με μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Φταίμε όλοι εμείς που στηρίζουμε αυτούς που υπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της περιοχής μας.
Φταίμε όλοι εμείς που ψηφίζουμε και ξαναψηφίζουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη για την κατάντια της περιοχής μας.
Φταίμε όλοι εμείς που υπηρετούμε μαζοχιστικά πολιτικές και κόμματα που ευθύνονται για τη μιζέρια, την ανέχεια και την κακομοιριά της περιοχής μας.
Φταίμε όλοι εμείς που δεν είμαστε ενεργοί πολίτες, αλλά οπαδοί και χειροκροτητές!

Ανώνυμος είπε...

To ότι το πρόβλημα με τον δρόμο προέκυψε από την έλλειψη αδρανών υλικών, είναι γεγονός. Όντως δεν φταίει ο Κοκολιός γι' αυτό, αλλά να μην αναφέρει και στα δελτία τύπου του δήμου ότι ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.... από που και ώς που έχει αρμοδιότητες για το Εθνικό Οδικό δίκτυο;;;

Ανώνυμος είπε...

αφου δεν εχει αλλο εργο να επιδειξει ας δειξει τουλαχιστον οτι κατι εκανε...μας περναει για ηλιθιους.

Το Προφίλ μας