Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Βιοαέριο από λύματα στη χοιροτροφική μονάδα “ΑΦΟΙ Μπισιρίτσα” (video)

Γιώργος Κασαπίδης: “Ερευνητικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση των λυμάτων χοιροτροφικών μονάδων μετά την αξιοποίησή τους στην παραγωγή βιοαερίου, προς την παραγωγή άλλων χρήσιμων οργανικών λιπασμάτων, εξαντλώντας τις δυνατότητες της επιστήμης στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας”
.

Στην καθετοποιημένη μονάδα των αδελφών Μπισιρίτσα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μαζί με το ΕΚΕΤΑ,τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το cluster Βιοιοικομιας.Σε αυτήν 400 χοιρομητέρες παράγουν ετησίως 800 τόνους χοιρινού αερίου.Από τα λύματα παράγεται βιοαέριο και το υπόλοιμμά του θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με ένα ερευνητικό πρόγραμμα για άλλα χρήσιμα προϊόντα,όπως λαχανικά. Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας η μονάδα καθίσταται κλιματικά ουδέτερη .Η ενέργεια που καταναλώνει συμψηφίζεται με την ενέργεια από το βιοαέριο μαζί με ένα μικρό φωτοβολταϊκό .

Ο Κυριάκος Πανόπουλος από το ΕΚΕΤΑ ανέφερε ότι αντλήθηκαν 5.5 εκ ευρώ εκ των οποίων 1,5 εκ για δραστηριότητες τοπικών εταίρων για μια πρότυπη μονάδα κυκλικής οικονομίας που αντλεί θρεπτικά συστατικά από το χώνευμα των μονάδων βιοαερίου.

prlogos.gr 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντόπουλος το 2013 και 2014 είχε ετοιμάσει μια αντίστοιχη μελέτη, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος JESSICA για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βιοαέριο στον δήμο, με την αξιοποίηση των ζωϊκών αποβλήττων από τα βοοειδή σε όλη την έκταση του δήμου.
Έφυγε το 2014 και μελέτη έμεινε αναξιοποίητη ως σήμερα.
Πόσο μπροστά ήταν ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

αρχίσατε τις χαζομάρες του Ελευθερίου.Οσο και να γράφετε η ιστορία εδειξε στον Κωνσταντόπουλο να παει σπίτι του. Το 2014 είναι ενιά χρόνια πριν. ΕΛΕΟΣ και αυτός και οι δικοί του που ντροπιάζονται ολοι μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Στο video ομιλούν όλοι οι άλλοι εκτός από τον ιδιοκτήτη, πόση απαξίωση άλλο να βάζει το χρήμα και άλλοι να διαφημίζονται !

Το Προφίλ μας