Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Η γυναικοκρατία στο θάνατο ή διαφορετικά “τα ΄θελε ο κ@λ@ς της”

Της Βάιας Λαμπροπούλου
Οι γυναικοκτονίες και οι βιασμοί αυξάνονται οξύμωρα πάρα την εξέλιξη των γνώσεων, της σεξουαλικής εκπαίδευσης και της παιδείας στην εποχή την οποία ζούμε. Η τραγικότητα της κατάστασης έγκειται στο ότι παρακολουθούμε τον παραλογισμό με φυσιολογικούς ρυθμούς παρά το γεγονός πως κάποιοι και κάποτε φωνάζουνε και αντιδρούνε μέχρι να αλλάξει η θεματική στις ειδήσεις - και μετά δεν μας νοιάζει πια. Δεν είναι απλή μια κακοποίηση σε άνθρωπο είτε σωματική είτε ψυχική και πόσο μάλιστα δεν είναι φυσιολογικός ένας θάνατος που προκαλείται από δολοφονία. Δεν είναι το τέλος μιας πορείας όλη αυτή η περίεργη “θανατίλα” σε όλες τις εκδοχές της και σαφώς προμηνύει μια σαθρή μελλοντική κατάσταση όπου οι ισορροπία και η αρμονία στον άνθρωπο ,στις σχέσεις και στην κοινωνία δεν θα υπάρχει. Αυτό στα αυτιά μου ψιθυρίζει “Αναρχία”.

Είμαι σοκαρισμένη με τις συνεχόμενες αυτές εξελίξεις και ενώ προσπάθησα να βοηθήσω και να υψώσω τη φωνή μου δεν βρίσκω ευήκοα ώτα, παρά βρίσκω αδιάφορους και ειρωνικούς ανθρώπους που θα αναφέρουν το θέμα μόνο για να κερδίσουν εντυπώσεις και πολλάκις είναι οι ίδιοι και θύτες σε παρόμοια συμβάντα. Πόσο σοκαριστικό είναι να απευθύνεσαι σε ανθρώπους εκτίμησης για βοήθεια σε περιπτώσεις κακοποίησης και να βλέπεις πως και αυτοί οι ίδιοι κακοποιούν! Κατά τύχη ή κατά θέση ή κατά χαρακτήρα “ του δεν τους χαρίζεσαι”δεν είμαι μία από τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν ( παρά το ότι προσπάθησαν να με κακοποιήσουν και κάποιοι το πέτυχαν όσο τους επέτρεψα) - όπως και ΕΣΥ.

Πληρώνουμε το ότι είμαστε γυναίκες και αυτό δηλώνει και η ορολογία “Γυναικοκτονία” όπου νοείται ο θάνατος μιας γυναίκας εξαιτίας της κακοποίησή της ( άσκηση βίας, βιασμό,βασανισμό, δολοφονία )από τον εραστή, σύντροφο, σύζυγο και όλους τους “πρώην” και “ νυν” ακόμη και αν μοιράζονται την ίδια κατοικία για σεξουαλικούς λόγους ή μη ,εξαιτίας της θέσης της ως γυναίκα, σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των φύλων. Φτάνει πια. Και για να αλλάξει η λογική οφείλει ο νομοθέτης να θεσπίσει σκληρούς νόμους δίχως καμία δικαιολογία για ελαφρυντικά στους ενόχους.Πού είναι οι βουλευτές να το διεκδικήσουν σκληρές ποινές για τους θύτες πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, έστω προεκλογικά, μπας και μείνει κανένας νόμος της προκοπής υπέρ των ανθρώπων; Έχει γίνει μόδα τα ερωτικά παιχνίδια να καταλήγουν σε δολοφονίες και κακοποιήσεις. Έχουνε δικαίωμα να κάνουνε έρωτα και οι γυναίκες και οι άντρες και οι ομοφυλόφιλοι και να επιλέγουνε το εραστή τους και έχουν δικαίωμα να μην κάνουνε έρωτα όταν δεν θέλουνε ακόμη και αν η εμφάνισή τους είναι προκλητική (στα μάτια κάποιων).Οι άντρες δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα υπέρ τους στη σεξουαλικότητα, την επιλογή, την σωματική ανάγκη και την πρόκληση. Οι άνθρωποι έχουν όλοι δικαίωμα στην σεξουαλικότητα και την επιλογή συντρόφου - πόσο πιο αυτονόητο! Πως τόσα αγόρια και άντρες έχουν τόσο δολοφονική μανία σε γυναίκες που “ αγάπησαν” εξαιτίας της γυναικείας φύσης τους;Από πότε η σεξουαλικότητα, το γλυκό συναίσθημα του έρωτα, η ελευθερία έκφρασης και επιλογών οδηγούν σε εκφοβισμούς και δολοφονίες;

Από τότε που οι οικογένειες έκρυβαν κάτω από το χαλί τις δικές τους κακοποιήσεις και τα προβλήματα για να είναι αποδεκτοί στην κοινωνία, από τότε που μόνο όσοι έχουν χρήματα έχουν δικαίωμα για κοινωνική και επαγγελματική ζωή (και παράνομη σεξουαλική). Από τότε που μαθαίνουν τα παιδιά μας να τα έχουν όλα δικά τους με το έτσι θέλω και να βλέπουν σκηνές βίας νυχθημερόν στα τάμπλετ, από τότε που η παρενόχληση μεταξύ μαθητών σιγοντάρονται από τους ίδιους τους γονείς , από τότε που μια διαζευγμένη και χήρα γυναίκα καθώς και τα παιδιά της δέχονται ρατσισμό και απόρριψη από την κοινωνία , από τότε που η μάνα θα αποσιωπήσει όταν ο γιο της κακοποιεί τη γυναίκα του και μάλιστα θα πει πως καλά την κάνει και πως της αξίζει τέτοια που είναι ( και το ίδιο θα πει και η μάνα της γυναίκας για το παιδί της - λόγω γυναικείας φύσης ).Από τότε που οι άντρες λένε στις συναθροίσεις τους “Αυτή τη γ@μησα” και οι μεν άλλοι άντρες τη λαχταράνε οι δε γυναίκες τη ζηλεύουν ( αμέσως γίνεται θύμα η γυναίκα για την οποία μιλάνε) .Από τότε που οι καλλιτεχνικοί τύποι είναι κλίκες και κάνουν πολιτισμό μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Από τότε που φταίμε γιατί είμαστε Χριστιανοί και φταίμε και που δεν είμαστε Χριστιανοί, από τότε που φταίμε που κάναμε το εμβόλιο και φταίμε και που δεν κάναμε το εμβόλιο, από τότε που φταίμε γιατί ψηφίσαμε Ν.Δ και φταίμε και γιατί ψηφίσαμε Σύριζα. Ίσως η αιτία να είναι άλλη ,αλλά η αλήθεια είναι μία : Οι γυναικοκτονίες δεν έχουν σταματημό.

Όσες γυναίκες κακοποιείστε μην περιμένετε το τέλος και μην αισθάνεστε ενοχές - ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ- ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ απευθυνθείτε στο 15900 - Τηλεφωνική Γραμμή SOS- Δίκτυο δομών για γυναίκες - θύματα βίας, στη Γραμμή SOS - Δίπλα σου 8001188881(δωρεάν χρέωση) - Κατά της οικογενειακής βίας, Κέντρο ισότητας 2103898000, τηλεφωνική γραμμή άμεσης Κοινωνικής βοήθειας 197 και φυσικά στο αστυνομικό τμήμα 100 και μην κάνετε πίσω στην μήνυση και τα ασφαλιστικά μέσα, αν φθάσετε μέχρι εκεί μπορεί να είναι η τελευταία σας ευκαιρία στη ζωή.

Βάια Λαμπροπούλου

www.kozani.tv

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαθήματα ζωής, μέσα από εμπειρίες …. Ωραίο άρθρο

Το Προφίλ μας