Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τζιτζιφο. Φεβρουάριος 2011- Νοέμβριος 2022

Του Γιώργου Λαγογιάννη

Άλλη μία εκκρεμότητα που απασχολούσε επί δεκαετίες την κοινότητα ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Ας κάνουμε μία ιστορική αναδρομή για τους μη γνωρίζοντες.
Ανάμεσα στα δύο ΤΟΕΒ Σερβίων και Βελβεντού στη θέση «Τζίτζιφο», εκεί δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου, υπάρχουν 200 περίπου στρέμματα αγροκτημάτων που δεν αρδεύονταν. Τον Φλεβάρη του 2011, ως νεοεκλογείς πρόεδρος, επισκέφτηκα με δύο συγχωριανούς μου τον συγκεκριμένο χώρο, για να σχηματίσω προσωπική εικόνα. Στη συνέχεια, ενημέρωσα τη Δημοτική Αρχή και, συγχρόνως, το ΤΟΕΒ Σερβίων συνέταξε μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε σε συγκέντρωση των κατοίκων παρουσία και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τον μήνα Ιούνιο. Αρχές του 2014 έθεσα το θέμα στον τότε Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη και την επομένη επισκεφτήκαμε τον χώρο, για να σχηματίσει εικόνα και ο κύριος Σόκουτης.
Ανέλαβε, συγχρόνως, πρωτοβουλία και προγραμματίστηκε συγκέντρωση, αφού ειδοποιήθηκαν προσωπικά όλοι οι ιδιοκτήτες. Δε συμμετείχε μόνο ένας, γιατί τη θεώρησε κομματική. Το τι ειπώθηκε και το ποιοι ήταν παρόντες περιττό να το αναφέρω. Αμέσως δόθηκε εντολή στον υπάλληλο της περιφέρειας, Τσάμη Παναγιώτη, να συντάξει νέα μελέτη.
Με την ανάληψη της Περιφερειακής Αρχής την περίοδο 2014-2019, στην πρώτη συνάντηση που είχα με τον αντιπεριφερειάρχη, κύριο Παναγιώτη Πλακεντά, μεταξύ των άλλων θεμάτων, τον ενημέρωσα για το συγκεκριμένο θέμα και έδειξε κατανόηση. Σε συνεργασία δε με την ΑΝΚΟ και, ειδικά, με τον διευθυντή και σήμερα βουλευτή, κύριο Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος βοήθησε πολύ, προσπαθήσαμε
να βρούμε λύση. Θα μου μείνει αξέχαστη μια φράση του αντιπεριφερειάρχη:
«Πρόεδρε, μόνο εσύ ενδιαφέρεσαι γι αυτό το έργο;»
Αναλαμβάνει η νέα περιφερειακή αρχή και, βέβαια, ενημερώνεται προσωπικά ο Περιφερειάρχης. Την 1 η Δεκεμβρίου του 2019, ημέρα Κυριακή, έτυχε να βρίσκομαι στο χωριό μου και μου ζήτησε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης να πάω στο γραφείο του την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου και ώρα, 11.30, για να του παραδώσω αντίγραφο της μελέτης, όπως και έγινε, παρουσία του συμβούλου Νικόλαου Τζιούτζιου, τον οποίο για άλλη μια φορά τον ευχαριστώ δημόσια , γιατί όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζω
βρίσκεται πάντα στο πλευρό της κοινότητας. Νίκο, δυστυχώς για σένα, θα συνεχίσω να σε ταλαιπωρώ.
Τελειώνοντας, θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους ενοχλούσα συνέχεια για την αποπεράτωση αυτού του έργου- ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος-καθώς και όλους τους ιδιοκτήτες που υπογράψανε υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπουν να περάσει ο αγωγός μέσα από το χωράφι τους. Θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στον περιφερειάρχη, κύριο Γεώργιο Κασαπίδη, ο οποίος σε κάθε
συνάντησή μας το συγκεκριμένο θέμα ήταν στην πρώτη γραμμή συζήτησης. Κύριε Περιφερειάρχα, η ευαισθησία σας για τον πρωτογενή τομέα φάνηκε ιδιαίτερα κατά την επίσκεψή σας την 4 η Φεβρουαρίου του 2022 στο χωριό. Μεταξύ των άλλων προτάσεων και απόψεων που ανταλλάξαμε, σας ενημέρωσα ότι επί προεδρίας μου είχα ετοιμάσει άλλες πέντε μελέτες. Φρονώ ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε την πραγματοποίησή τους, ειδικά τη μελέτη για τον άξονα Αμμόλακας – Βελβεντό –
εργοστάσιο Δημητρίου Μύρου, από τον οποίο καθημερινώς διέρχονται δεκάδες αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως αν κόψετε την κορδέλα στην επόμενη θητεία σας.
Στους συγχωριανούς μου, οι οποίοι με τίμησαν τρεις φορές πλουσιοπάροχα, υπόσχομαι ότι, όπως πάντα, θα συνεχίσω να εργάζομαι για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους με σεμνότητα και ταπεινότητα. Εξάλλου, αγαπώ τη δημιουργία και όχι τη σκόπιμη και στημένη συκοφαντία.
Τέτοια έργα είναι αορίστου χρόνου και παραγωγικά, σε αντίθεση με άλλα μιας χρήσεως που γίνονται για προσωπική προβολή.
Υ.Γ Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ένα έργο, ανεξαρτήτου μεγέθους, για να ολοκληρωθεί επιβάλλεται να έχει κάποιος τον φάκελο ανά χείρας, γιατί μπορεί να πέσει κάπου και να ξεχαστεί.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας