Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο μηλοπαραγωγών στην Αθήνα

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε την περασμένη Πέμπτη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο μηλοπαραγωγών στην Αθήνα. Εκεί βρεθήκαμε με εκατοντάδες συναδέλφους από όλα τα μέρη της Ελλάδας και ενώσαμε την φωνή μας έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απέναντι στην πολιτική που γεννά τα αδιέξοδά μας.

Η κινητοποίηση στο υπουργείο, τα μεγάλα συλλαλητήρια με τρακτέρ που έγιναν σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας στις 15 Νοεμβρίου, η ενότητα και αποφασιστικότητα των αγροτών ανέδειξαν σε όλη την χώρα την αισχροκέρδεια που γίνεται εις βάρος μας αλλά και σε βάρος των καταναλωτών. Η μαζικές κινητοποιήσεις ανάγκασαν την Κυβέρνηση να αποδεχτεί και να παραδεχτεί το οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει ειδικά φέτος στην μηλοπαραγωγή και ο υπουργός να δεσμευτεί πως το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση της Κυβέρνησης για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος.

Είναι ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων μας, αλλά καλούμε τους αγρότες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς να μην εφησυχάσουν, να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, με επιμονή και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Επιμένουμε να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα μήλα, τα ροδάκινα και τους καρπούς με κέλυφος όπως είχε δεσμευθεί πέρυσι η ίδια κυβέρνηση.

Όπως αναδείχτηκε από την συζήτηση αλλά και από το σχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για συζήτηση στην Βουλή, υπάρχουν χρήματα και πόροι ώστε να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και να ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα μας. Εναπόκειται στην πολιτική βούληση και ευθύνη της κυβέρνησης αν θα στηρίξει τους αγρότες ή τους επιχειρηματίες για μια ακόμη φορά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αναμένοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας