Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

H ανακοίνωση του ΕΒΕ Κοζάνης για την ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων για το συλλογικό σήμα της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα)

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΗΜΑ «M MACEDONIA THE GREAT»

Η σημασία της  απόκτησης  και χρήσης  από τις επιχειρήσεις του Συλλογικού Σήματος της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) παρουσιάστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 29/11/2022 το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, παρουσία  μελών  του  Διοικητικού Συμβουλίου  του  Επιμελητηρίου, του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Ιορδανίδη  και επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Ιωάννης Μητλιάγκας, αναφέρθηκε στην υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ και κάλεσε τις επιχειρήσεις μέλη του να σκεφτούν με αίσθημα εθνικής και επιχειρηματικής ευθύνης τη συμμετοχή τους στο έργο για την απόκτηση του Σήματος. Eπίσης  τόνισε «Σήματα όπως αυτό σηματοδοτούν μια ομπρέλα και μια δέσμη δράσεων και ενεργειών γύρω από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Μακεδονίας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και το εξαγωγικό προφίλ των επιχειρήσεων μας».

Στην  ιστορική  αναδρομή  της  ανάγκης  κατοχύρωσης  ενός  συλλογικού σήματος για τις επιχειρήσεις  της  Μακεδονίας,  καθώς και για τα προϊόντα  τους, αλλά και τις υπηρεσίες  που αυτές  παρέχουν  αναφέρθηκε  ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κος Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την πίστη του στο όλο εγχείρημα  του  Συνδέσμου και παρότρυνε  τις επιχειρήσεις να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα  του  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ αυτού ΣΗΜΑΤΟΣ, ώστε να αποκτήσουν μία κοινή ταυτότητα, αποτελώντας μέλος ενός ευρύτερου συνόλου με κοινά χαρακτηριστικά, που θα  τις  καθιστά  έτσι  και ξεχωριστές ως  ελληνικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας. «Λόγος σύστασης του εν λόγω Συλλογικού Σήματος είναι η επιδίωξη ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού, ώστε να ενισχυθεί  η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντίδης.

Την παρουσίαση της πράξης – έργου με τον τίτλο «Ανάπτυξη Μηχανισμού Υποστήριξης της  Εξαγωγικής  Ικανότητας  και  Εξωστρέφειας  των Επιχειρήσεων της Βόρειας  Ελλάδας»,  με  φορέα  υλοποίησης  τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται δράσεις που αφορούν την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒΕ έκανε ο κ. Παντελής Μάνης,  Project  Manager από την εταιρεία  ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  Α.Ε., ο οποίος εξήγησε τι είναι το Συλλογικό Σήμα, αναφέροντας ότι αυτό μπορούν να το αποκτήσουν εντελώς Δωρεάν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των Περιφερειακών  Ενοτήτων  της Καβάλας και της Δράμας, με την προϋπόθεση να είναι ή να  γίνουν  μέλη  του  ΣΕΒΕ. Έτσι, όπως  είπε, θα μπορέσουν  να  ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, κάτι που είναι και ζητούμενο του όλου εγχειρήματος.

Στις νομικές  διαστάσεις του θέματος  αναφέρθηκε ο ΔρΝ, Δικηγόρος Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο οποίος  ανέπτυξε  τις  ενέργειες  που  υλοποιήθηκαν από το ΣΕΒΕ και  ξεκίνησαν από  το  2019  μέχρι  τελικά  να ξεπεραστούν οι νομικές  δυσκολίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν τέλει να επιτευχθεί η καταχώρηση του Συλλογικού Σήματος «M MΑCEDONIA THE GREAT» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης (EUIPO) στο  Αλικάντε  της  Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας