Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Γρεβενών: Τριήμερο ενημερωτικών δράσεων για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Γρεβενών διοργανώνει τριήμερο ενημερωτικών δράσεων από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

 

Ειδικότερα, στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας, θα βρεθούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε ειδικό σταντ έξω από το Δημαρχείο Γρεβενών, όπου θα ενημερώνουν τον γενικό πληθυσμό για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Γρεβενών σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), θα πραγματοποιήσει δράσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείων της Π.Ε. Γρεβενών (Α & Β τάξης) σε ενημερωτική συνάντηση (on line) με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας με στόχο, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τη δημιουργία μικρού μήκους video-clip ή ταινίας με την υποστήριξη και συμμετοχή των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και των εθελοντών μαθητών.

 

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ψυχολόγου Φρόσως Πετρέντζιου και της Αστυνόμου Β΄ Κωνσταντινιάς Παπαδοπούλου, Αξιωματικού του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και Εκπαιδεύτριας της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα ευάλωτων ομάδων-ανηλίκων-ενδοοικογενειακής βίας.   

 

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας