Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Υπογραφή Σύμβασης για τη Συντήρηση των τμημάτων Ε.Ο. επί των οδών Λαρίσης και Καραμανλή στην πόλη της Κοζάνης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Τη σύμβαση για τη «Συντήρηση των τμημάτων Ε.Ο. επί των οδών Λαρίσης και Καραμανλή στην πόλη της Κοζάνης» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 930.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 85% από την Π.Ε. Κοζάνης και κατά 15% από το Δήμο Κοζάνης. Η διάρκεια του έργου είναι 12 μήνες, με φορέα δημοπράτησης και υλοποίησης το Δήμο Κοζάνης.

Ενδεικτικά, το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση κρασπεδορείθρων και διαχωριστικών νησίδων, επίστρωση των διαχωριστικών νησίδων με έγχρωμους κυβόλιθους,  ασφαλτοστρώσεις επί της οδού Λαρίσης, αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίων, διαβάσεις πεζών με βυθίσεις, κιγκλιδώματα στα σημεία που απαιτείται, φύτευση νέων δέντρων επί των πεζοδρομίων κατά σημεία, φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών στους κυκλικούς και ημικυκλικούς κόμβους, εργασίες υποδομής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στα πεζοδρόμια κ.α.

Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζεται η αισθητική και η ασφάλεια των δύο εισόδων της πόλης της Κοζάνης. Η Περιφερειακή Αρχή συντηρεί και αποκαθιστά έργα υποδομών, υλοποιώντας στο πλαίσιο αυτό έργα οδοποιίας που βελτιώνουν το υπάρχον οδικό δίκτυο,  συμβάλλοντας στην ευκολότερη και ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας