Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

“Γονείς Κοζάνης”: Δράση ευαισθητοποίησης και συμμετοχής “Το νοσοκομείο των ονείρων μας”, το Σάββατο 10/12 στις 12:30, στην πλατεία της Κοζάνης

Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, από το 2013 μέχρι το 2019, ο αριθμός των
εξετασθέντων, στο νοσοκομείο της Κοζάνης, κάθε έτος κυμαίνεται στις 100.000 (εκατό χιλιάδες). Από αυτόν τον αριθμό ξεχωρίζουμε τους εξετασθέντες της παιδιατρικής κλινικής, που φτάνουν τις 10.000 (δέκα χιλιάδες), με τον αριθμό αυτό να έχει αυξητικές τάσεις και να μοιράζεται στη μέση, μεταξύ των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των εφημεριών.
Όσοι έχουμε επισκεφθεί την παιδιατρική έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι τα κενά σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν γιατροί και νοσηλευτές για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά. Το υπουργείο υγείας θεωρεί ότι δεν υπάρχουν κενά και ότι οι παιδίατροι στην πόλη της Κοζάνης είναι αρκετοί!
Φαίνεται πως σκοπός του υπουργείου υγείας είναι η συνέχιση της υποβάθμισης των δομών υγείας της περιοχής, με τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας να αλληλοσυμπληρώνονται για να καλύπτουν τα κενά σε προσωπικό.
Συνεχίζουμε με δράση ευαισθητοποίησης και συμμετοχής και σας καλούμε να ζητήσετε από τα παιδιά να δημιουργήσουν ζωγραφιές με θέμα “Το νοσοκομείο των ονείρων μας”.
Μέρος από τις ζωγραφιές αυτές, θα προσφερθούν ως ένα ευχαριστώ προς τους γιατρούς της παιδιατρικής, αλλά και όλου του νοσοκομείου, μεταφέροντας τους το μήνυμα ότι βρισκόμαστε δίπλα τους στους αγώνες.
Το Σάββατο 10/12/2022 στις 12:30, θα εκθέσουμε τις ζωγραφιές στην πλατεία της Κοζάνης σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και περαιτέρω δημοσιοποίησης του προβλήματος.
Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με αίτημα:
Καμία μέρα χωρίς εφημερία η παιδιατρική του Μαμάτσειου, Προκήρυξη του συνόλου των θέσεων, για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.
Δεν δεχόμαστε η υγεία να γίνεται αντικείμενο κέρδους για το συμφέρον των λίγων!
Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στις δράσεις που διοργανώνονται από φορείς, για ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας!
Οι ζωγραφιές θα συλλεχθούν μέχρι την Τετάρτη 07/12/2022.
Για ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mail kozanigoneis@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας