Καταθέτω τον προβληματισμό μου και απευθύνω τις παρακάτω ερωτήσεις στον αρχηγό του κράτους, Πρόεδρο της Δημοκρατίας
και τον επικεφαλής της δικαιοσυνης,
Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Γιατί σαν πολίτης πρέπει να μάθω και να νιώθω ασφαλής ότι ζω σε κράτος δικαίου με ισχυρούς θεσμούς που πρώτοι απ' όλους τους σέβονται αυτοί που τους εκφράζουν κάθε φορά.
1. Στα 25 χρόνια λειτουργίας της Κιβωτού, πόσες φορές και πότε, το κράτος έκανε επίσκεψη για να ενημερωθεί και να έχει γνώση των συνθηκών λειτουργίας του οργανισμού?
2. Αν έγιναν τέτοιες επισκέψεις ποιες ήταν οι διαπιστώσεις?
3. Αν ζήτησε να επισκεφθεί και να ενημερωθεί, και υπήρξε άρνηση από τη διοίκηση του οργανισμού!
4. Ζήτησε ποτέ το κράτος να έχει εκπρόσωπο του στη διοίκηση και υπήρξε αρνηση από τον ιδρυτή του οργανισμού?
5. Έκανε το κράτος έλεγχο στην οικονομική λειτουργία του οργανισμού?
6. Ζητήθηκε να γίνει οικονομικός έλεγχος και υπήρξε άρνηση?
7. Αν δεν έκανε τίποτα από αυτά το κράτος, γιατί?
8. Έγινε κάποια καταγγελία.
- έκανε το κράτος κάποιες ενέργειες μυστικές να συγκεντρώσει στοιχεία, να διαπιστώσει τη βασιμοτητα, να καταγράψει ντοκουμέντα?
Οι καταγγελίες αφορούν πράξεις διαρκείας, στο παρελθόν, στο παρόν και σε καθημερινή εξέλιξη.
Επομένως υπήρξε όλος ο χρόνος και η δυνατότητα παρακολούθησης και βασικής καταγραφης, ακόμα και επ αυτοφόρω!!!!!
9. Αν έγιναν τέτοιες ενεργειες, γιατί δεν αποκαλύπτονται βάσιμα στοιχεία από μυστική έρευνα και δεν εδράζεται σε αυτά η παρέμβαση?
10. Αν δεν έγιναν τέτοιες ενέργειες, γιατί δεν εγιναν?
Και γιατί έγινε προώθηση στα ΜΜΕ της καταγγελίας και ενορχηστρωθηκε σήριαλ καταγγελιών?
11. Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργο σε χρόνο ρεκόρ και η ακραία παρέμβαση με καθαιρεση της διοίκησης και διορισμό νεας, με αιτιολογική βάση μόνο καταγγελίες, κινείται στα πλαίσια δημοκρατικής λειτουργίας κράτους δικαίου?
12. Η ενέργεια αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι εντός των θεσμικών ορίων και του κύρους του πρωθυπουργού ή δηλώνει ασέβεια και προσβάλλει και βλάπτει το θεσμό?
13. Η είσοδος των στελεχών οικονομικού ελέγχου και αφαίρεση από το χώρο του οργανισμού φακέλων για έλεγχο, χωρίς την παρουσία της καθαιρεθεισας διοίκησης ή δικηγόρων της είναι νόμιμη?
15. Έχει γίνει καταγραφή των φακέλων που αφαιρέθηκαν και του περιεχομενου τους με πρωτόκολο παραλαβής παράδοσης από ποιον και προς ποιον?
16. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να προσθέσει υπό αυτές τις συνθήκες και να αφαιρέσει ότι θελει στους φακέλους,?
17. Με αυτές τις συνθήκες, υπάρχουν οι προϋποθέσεις αξιοπιστίας και εγκυρότητας της όποιας έρευνας και των αποτελεσμάτων της?
18. Στέκει πολιτικά, ηθικά, νομικά όλος αυτός ο τρόπος παρέμβασης διασυρμού και καταδίκης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με βάση απλές καταγγελίες και την εκ των υστέρων παραπομπή για εξέταση στη δικαιοσύνη?
19. Δεν ισχύει στη χώρα μας ότι κάθε κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ενοχή του ή την αθωότητα?
20. Θα υψώσει κάποιος από τους δυο σας το ανάστημα του, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόεδρος του Αρείου Πάγου για να σταματήσει όλο αυτό και να αποκατασταθει η δημοκρατική τάξη, το κύρος των θεσμών και το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των πολιτών??!!!
https://www.facebook.com/mprestas/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου