Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Μετά από 17 χρόνια επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε στον Πέδρο Σάντσεθ

Μετά από 17 χρόνια επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος εξελέγη δια βοής.


Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της διεθνούς οργάνωσης στην οποία μετέχουν 132 σοσιαλιστικά ή σοσιαλδημοκρατικά κόμματα απ’ όλον τον κόσμο.
Το συνέδριο διεξάγεται στη Μαδρίτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Η υποψηφιότητα του Σάντσεθ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΣΔ από το 2005.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε στους συνέδρους να ανακηρύξουν «δια βοής» πρόεδρο τον Ισπανό πρωθυπουργό και εκείνοι σηκώθηκαν όρθιοι και τον καταχειροκρότησαν. Ο Σάντσεθ απάντησε ακουμπώντας το χέρι του στο στήθος του, σε ένδειξη ευχαριστίας.

Στη εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, λίγο πριν από την εκλογή του, ο 50χρονος Σάντσεθ εξήγησε ότι έχει έναν συγκεκριμένο στόχο για τη ΣΔ: να τη μετατρέψει «σε σημαντική ιδεολογική πλατφόρμα του προοδευτικού διεθνούς κινήματος». Υπογραμμίζοντας ότι θέλει να τιμήσει «την κληρονομιά που μας εμπνέει όλους», ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλει «να δώσει τον καλύτερο εαυτό του».
iefimerida.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας