Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Πολύ κατατοπιστικό αφιέρωμα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου για το πως σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η ΔΙΑΥΓΕΙΑ πριν 12 χρόνια.

Στην χώρα μας επειδή επικρατούν ακραίες μορφές πελατειακών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί ένα έργο όπως η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν θα είχε υλοποιηθεί εάν δεν είχε την υποστήριξη του Πρωθυπουργού, Γ.Α.Παπανδρέου που διατύπωσε την αρχική ιδέα, του υπουργού, Γ. Ραγκούση και του ΓΓ του Υπουργείου, Δ. Στεφάνου και προφανώς εάν δεν είχαμε συγκροτήσει έγκαιρα μια ομάδα με πολύ ικανά στελέχη για να την υλοποίηση της, ευτυχώς τα έχουμε τεκμηριώσει όλα στο http://egovict.blogspot.com/ .
Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τις βασικές αρχές της ανοιχτότητας( συνεργατικός σχεδιασμός, ανοιχτά πρότυπα, ανοιχτό λογισμικό και ανοιχτά δεδομένα). Οι ίδιες αρχές με ελάχιστες αποκλείσεις έχουν ακολουθηθεί και στον σχεδιασμό του gov.gr από το ΕΔΥΤΕ( grnet.gr ) με βασικό εμπνευστή τον Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Καθηγητή Νεκτάριο Γ. Κοζύρη, το gov.gr και οι καινοτόμες εφαρμογές της υπεύθυνης δήλωσης και της εξουσιοδότησης υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης του ΕΔΥΤΕ με ευθύνη του Πάνου Λουρίδα και του Γιώργου Τσουκαλά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας