Στο πλαίσιο των στοχευμένων συναντήσεων, έλαβαν χώρα πολλά και διαφορετικά δρώμενα, όπως επισκέψεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής των προϊόντων, γευσιγνωσίες βασισμένες σε τοπικές συνταγές, ενώ οι υψηλές προδιαγραφές του αγροδιατροφικού πλούτου παρουσιάστηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Παντελίδης.
Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας αυτής πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κοζάνης, δίνοντας αφενός μια νότα αισιοδοξίας και οράματος στις τοπικές επιχειρήσεις και αφετέρου παρέχοντας τη δυνατότητα στην Περιφερειακή Αρχή να σχεδιάσει δράσεις που αφορούν στον αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Ευφροσύνη Ντιό, αναφορικά με το Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων του Νομού Κοζάνης, τόνισε πως «με την προσήλωση και τη συνέπεια των φορέων και της Περιφερειακής Αρχής, τη συμμετοχή, το μεράκι και την οργάνωση των εκθετών, μπορούμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας. Παράλληλα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της Αγροδιατροφής, δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παράγουν προϊόντα ανταγωνιστικά, πολύ καλής ποιότητας και εξαγώγιμα. Η αύξηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και οι δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων, συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου