Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση μνήμης και τιμής της ΝΔ για τα για τα 100 χρόνια από τον Ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής

Χθες Δευτέρα 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 100 χρόνια από τον Ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Αρχικά εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής απεύθυναν χαιρετισμό ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και  ο Διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του ιδρύματος κ. Πάνος Σταθόπουλος.
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Χριστίνα Σαχινίδου – Τσαρτσίδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων κ. Αντώνης Οραήλογλου,ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων κ. Aριστείδης Χρυσόπουλος
και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης
Την εκδήλωση έκλεισε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αντώνης Κλάψης.
Κοινό τόπο των ομιλιών αποτέλεσε η διαπίστωση ότι εκατό χρόνια μετά το 1922 είναι αδύνατο να φανταστούμε την Ελλάδα χωρίς τους πρόσφυγες και όλα όσα αυτοί έχουν προσφέρει στην πατρίδα μας. Από την πλευρά της η συντονίστρια της εκδήλωσης η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Πίστη Κρυσταλλίδου τόνισε ότι εκδηλώσεις όπως η χθεσινή: «Μας βοηθούν να θυμηθούμε, να μάθουμε, να στοχαστούμε και το κυριότερο να μην ξεχάσουμε. Διότι οι «χαμένες πατρίδες» βρίσκονται στις καρδιές μας. Είναι κάτι που μας πονάει να θυμόμαστε, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας