Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη στο Ξινό Νερό και σε αγρότες του κάμπου Σαριγκιόλ Εισερχόμενα

Περιοδεία στην περιοχή πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Ιούνη ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ξυνό Νερό Α.Ε, είχε συνάντηση με αγρότες του κάμπου Σαριγκιόλ και με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαυροδενδρίου.

Σε ομιλία τους στους εργαζομένους της Ξυνό Νερό Α.Ε. παρουσίασε τις εκτιμήσεις και τις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις. Το ζήτημα της ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, την εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βάζει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους, για τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων που τα τελευταία χρόνια δέχτηκαν σημαντικά πλήγματα από τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα.  Εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη του Κόμματος μας στο αίτημα να μην ιδιωτικοποιηθεί η «Ξυνό Νερό Α.Ε.» και να μην αποτελεί πεδίο αξιοποίησης των επιδιώξεων της εκάστοτε δημοτικής αρχής από τη σκοπιά της δυνατότητας η επιχείρηση να λειτουργήσει προς όφελος των αναγκών του λαού με προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Ταυτόχρονα, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Στη συνάντηση με τους αγρότες του κάμπου Σαριγκιόλ ανέδειξε τη διαχρονική στήριξη του Κόμματος μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών με τελευταίο παράδειγμα την ανάγκη της επίσπευσης όλων των διαδικασιών για τις καταστροφές που υπέστησαν από την κακοκαιρία. Από την πλευρά τους οι αγρότες ανέδειξαν τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω των καταστροφών αλλά και συνολικά από της πολιτικής των κυβερνήσεων. Επικέντρωσαν στον κίνδυνο η ΔΕΗ Α.Ε να τους κόψει το ρεύμα στις πομόνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν στο χωράφι τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Ο βουλευτής του Κόμματος δεσμεύτηκε να αναδείξουμε το ζήτημα και να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση σε όλες τις κατευθύνσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τοπική κοινότητας Μαυροδενδρίου αναδείχτηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την απολιγνιτοποίηση και ειδικά με την ανεξέλεγκτη και σε μεγάλο μέγεθός τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα όρια της κοινότητας που δημιουργεί προβλήματα στη δραστηριότητα των κτηνοτρόφων αλλά και σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. 

 

Κοζάνη 27/6/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας