Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΥΠΑΑΤ: Νέες αποφάσεις για τη στήριξη των κτηνοτρόφων

Με τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης διευρύνεται ο αριθμός των κτηνοτρόφων που θα λάβουν το 2% για αγορά ζωοτροφών

 Σε περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων προχώρησε η κυβέρνηση, με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, αναπληρωτή Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες, που θα εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022 και όχι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 που προέβλεπε η αρχική απόφαση, να λάβουν την προβλεπόμενη ενίσχυση 2%,  εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Επίσης τροποποιείται ο υπολογισμός της ενίσχυσης ως προς τους νεοεισερχόμενους αγρότες, δηλαδή, όσους έκαναν έναρξη μέσα στο έτος 2021, προκειμένου το 2% να υπολογιστεί επί των εξόδων τους και όχι των εσόδων τους που όριζε η αρχική απόφαση που τροποποιείται.

Το ΥπΑΑΤ συνεχίζει τη στήριξη σε κτηνοτρόφους και γεωργούς. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και νέο πλαίσιο στήριξης, με στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα προέρχεται από ενωσιακούς πόρους, καθώς όλα τα προηγούμενα μέτρα στήριξης προήρχοντο από εθνικούς πόρους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά έπρεπε να χορηγήσουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.Συμφωνεις 17079?Το ίδιο υποστήριξε και ο14504 σε συζήτηση που είχαμε.

Το Προφίλ μας