Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Wifi4EU στο Δήμο Σερβίων

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Wifi4EU στο Δήμο Σερβίων.

Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν δώδεκα σημεία σε θέσεις κλειδιά

ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη του αστικού ιστού των Σερβίων καθώς και τρία σημεία για την πλήρη κάλυψη της Νεράιδας. Με την παραπάνω χωροθέτηση καλύπτονται πλήρως οι οδοί Α. Παπανδρέου, 117 Εθνομαρτύρων, Φλέμινγκ, Μακεδονομάχων, Κάρπου, η Κεντρική Πλατεία καθώς η Πλατεία Λαϊκής Αγοράς και το ΔΑΚ Σερβίων. Σε ότι αφορά τη Νεράιδα υπάρχουν σημεία πρόσβασης στο Κοινοτικό Κατάστημα, στην είσοδο της Νεράιδας και στην Πλατεία της Νεράιδας με αποτέλεσμα να καλύπτουν σχεδόν όλο τον οικισμό.

Η επιλογή των σημείων έγινε με βάση τα κριτήρια συνδεσιμότητας που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα και απαιτούν τα σημεία να μην είναι αδρανή.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω σημεία στοχεύουν στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους πολίτες σε ανοιχτούς – κοινόχρηστους χώρους.

Για την σωστή χωροθέτηση των σημείων πρόσβασης χρειάστηκε να εγκατασταθούν δύο από αυτά σε ιδιωτικό χώρο με τους ιδιοκτήτες να ανταποκρίνονται άμεσα στο αίτημα του Δήμου. Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γρηγορόπουλο Ελευθέριο και τον κ. Σαλτσίδη Σάββα.

Τέλος, το επόμενο βήμα είναι η επέκταση του δικτύου ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα χωριά του Δήμου, κάτι που έχει ήδη μελετηθεί και έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Αντώνης Τρίτσης.

Δείτε αναλυτικά όλα τα σημεία στις παρακάτω εικόνες.

  

 

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/10/21 16:20

  Ελα ρε Δήμαρχε!! Ξεπέρασες και τον Σαμαρά που το είχε τάξει πριν καμία 10ετία για δωρεάν wifi παντου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/10/21 19:00

  Τι ελληνικά είναι αυτά; Μα ποιος τα γράφει αυτά τα κείμενα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/10/21 09:47

   Απορώ ο πρόεδρος αυτούς δεν τους λέει τίποτα;

   Διαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας