Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Συνέντευξη Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα: “Και η ντροπή κοκκίνησε…”

Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα στην εκπομπή «Επί παντός» του TOPChannel. Δεν θα σταθούμε στις πλείστες όσες ανακρίβειες ανέφερε, στις μισές αλήθειες και στον μηδενισμό για ότι έγινε στον Δήμο Κοζάνης κατά την διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας γιατί θα έπρεπε να γεμίσουμε σελίδες. Εξάλλου ο κ. Μαλούτας έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια ότι έτσι πολιτεύεται πλέον, δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να αποσείσει από επάνω του κάθε σκιάσχετικά με την προηγούμενη εμπλοκή της κόρης του σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ο κ. Μαλούταςάφησε να εννοηθεί,κάνονταςμάλιστα αναφορά δύο φορές, ότι η εμπλοκή της κόρης του αλλά και άλλων ντόπιων επενδυτών με τα φωτοβολταϊκάπροήλθε από το ενδιαφέρον που προκάλεσε η ενημερωτική εκδήλωση γνωστής εταιρίας φωτοβολταϊκών στην αίθουσα Τέχνης το καλοκαίρι του 2020, παρέλειψε όμως να πει ότι:

·         ΗεταιρίαCOENERGYμε μοναδικό εταίρο την Αλεξάνδρα Μαλούτα,διαχειριστή τον Ιωάννη Μαλούτα και αντικείμενο την «Παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα» ιδρύθηκε στις 16-6-2020(Γ.Ε.ΜΗ. 155180236000).

·         ΟιαιτήσειςτηςCOENERGYγια απαλλαγή από έκδοση περιβαλλοντικών όρων μαζί με Τεχνική Περιγραφή και Τοπογραφικό διάγραμμα για δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 499,5 KWέκαστος κατατέθηκαν επίσης στις 16-6-2020(ΑΔΑ: ΩΣ2Γ7ΛΨ-7ΛΡ και ΨΩ6Φ7ΛΨ-Γ2Η).

·         Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τέχνης στις 23-7-2020, πολύ αργότερα δηλαδή από την ημερομηνία που η εταιρία COENERGYιδιοκτησίας της κόρης του κυρίου Μαλούτα αποφάσισε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πλάνο, επομένως η περιβόητη αυτή εκδήλωση ποσώς επηρέασε τις επιχειρηματικές επιλογές της Αλεξάνδρας Μαλούτα.

Για την αναφορά δε ότι στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο συμμετέχουν και άλλοιντόπιοι των οποίων το ενδιαφέρονπροκλήθηκε από την συγκεκριμένη εκδήλωση αρκεί να αναφέρουμε ότι από το σύνολο των μονοπρόσωπων εταιριών που συμμετέχουν στο σχέδιο αυτό ελάχιστεςείναι τοπικές,πλην των εταιριών των ιδίων,των δημοτικών συμβούλων, τωνστενών συγγενών και τωνειδικώνσυνεργατώντης τριανδρίας της δημοτικής αρχής.

Η αναφορά τέλος ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ίδια επιχειρηματική επιλογή των ιδίων ή συγγενικών προσώπων των κυρίων Μιχαηλίδη, Σημανδράκου, Μαγγιρίδη και Παλάσκα μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί τη στιγμήμάλιστα που αρμόδιοςμελετητής όλων των προηγούμενων είναι συγγενής του κουΜαλούτακάτοχος και αυτός δύο φωτοβολταϊκώνσταθμών και διαχειριστής της εταιρίας COENERGY.

Η προσπάθεια του κυρίου Μαλούτα για απεμπλοκή από την συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αποδεκτή και δικαιολογημένη, αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει δεκτό είναι ηυποτίμηση της κοινής λογικής, η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και η παραπλάνησης της κοινής γνώμης με αστεία επιχειρήματα και “alacarte” ηθική.

 

Κοζάνη 26/10/2021

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας