Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 στην πόλη της Κοζάνης

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α.  Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

1)     Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

2)      12:30 μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, όπου θα μεταβούν με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

3)     Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

4)     Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

 

Β.  Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

1)                                                                    07:15 π.μ. – 07:45 π.μ. : Παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη φιλαρμονική «ΠΑΝΔΩΡΑ» στα προκαθορισμένα δρομολόγια, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

2)               08:00 π.μ.:          Επίσημη έπαρση Σημαίας.

 

3)               10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

 

4)               11:00 π.μ.:          Επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Παρασκευή Κασκαμανίδου, Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας ΠΕ07, του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης.

 

5)      Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

-     Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών

-     Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης

-     Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

-     Δήμαρχο Κοζάνης

-     Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

-     Διοικητή 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας

-     Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

-     Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Μακεδονίας

-     Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας

-     Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού - Παράρτημα Κοζάνης

-     Σύλλογο Συνταξιούχων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κοζάνης

-     Εθνικό Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Π.Ε. Κοζάνης

-     Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κών Π.Ε. Κοζάνης

-     ΠΕΑΕΑ

 

6)     Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

 

7) Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, πρόσκοποι και οδηγοί, με σημαίες και λάβαρα.

 

8) 12:00 το μεσημέρι: Παρέλαση προ των επισήμων

-       Αναπήρων και Τραυματιών πολέμου

-       Ερυθρού Σταυρού

-       Μαθητών Α/θμιας Εκπ/σης

-       Μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης

-       Προσκόπων

-       Οδηγών

-       Στρατιωτικών τμημάτων

 

9) Το Γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει o Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Κοζάνης κ. Παρίσσης Δουλγερίδης,  που θα συνεπικουρείται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλη Καβουρίδη, κ. Αλέξανδρο Βρεττάκο, κ. Παναγιώτη Λαβαντσιώτη και κ. Αναστάσιο Ρίζο.    

10) Αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων, αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, καθώς και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα καταλάβουν τιμητική θέση απέναντι από τους επισήμους.

11) Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Απόστολος Παρτώνας υπάλληλος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.   

 

12) Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.  

 

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας