Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τρίποντο από τον Δήμο Εορδαίας και την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Με το βλέμμα σταθερά στους πυλώνες της υγείας και του αθλητισμού, ο Δήμος Εορδαίας επενδύει στο μέλλον του νεανικού αθλητισμού και στην ανάπτυξη μιας σταθερής και διαρκούς σχέσης των νέων με το άθλημα του μπάσκετ. Συγκεκριμένα ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης υλοποίησε στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2021, το εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων. Συμμετείχαν 4 δημοτικά σχολεία: το 6ο Πτολεμαΐδας, το 5ο Πτολεμαΐδας, το 2ο Μουρικίου και το Δημοτικό Σχολείο Άρδασσας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μύηση των αγοριών και κοριτσιών 8-13 ετών στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης καθώς και η προώθηση των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και του fair-play. Στην Κεντρική Ομάδα Τεχνικών του αθλήματος που επισκέφθηκε τα σχολεία της Πτολεμαΐδας συμμετείχαν ο κ. Χαρμπαλής Θωμάς, Ομοσπονδιακός Προπονητής, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Συντονιστής του Προγράμματος και ο κ. Πέρκος Στέφανος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο ΤΕΦΑΑ Σερρών. Στην ενεργοποίηση των μαθητών οι Ομοσπονδιακοί προπονητές συνεργάστηκαν με τον παλιό αθλητή και σημερινό προπονητή της ομάδας μπάσκετ Α.Π.Σ. ΑΡΙΩΝ - Πτολεμαΐδα  κ. Μίλτο Ταταρίδη. Συμμετείχαν, επίσης, οι αθλήτριες και σημερινές προπονήτριες των τοπικών γυναικείων ομάδων μπάσκετ ΑΡΙΩΝ και ΑΠΟΛΛΩΝ, κ. Όλγα Καραγιαννάκη και κ. Ελένη Παπαδημητρίου.

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ). Παράλληλα, το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Τέλος, σε κάθε παιδί που συμμετείχε, ο Δήμος Εορδαίας πρόσφερε ένα μπλουζάκι με το λογότυπο του προγράμματος και η Ομοσπονδία Μπάσκετ μπάλες καλαθοσφαίρισης στα σχολεία που συμμετείχαν για να αξιοποιηθούν για την επέκταση της δράσης στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο μέλλον και με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Εορδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας